
Ο Παναθηναϊκός δυσκολευόταν μέχρι το 25ο λεπτό, στη συνέχεια όμως… πήρε παραμάζωμα τη Ντουμπάι BC και με το 103-82 πανηγύρισε την τρίτη συνεχόμενη νίκη στη Euroleague και ανέβηκε στο 8-4 μετά τις πρώτες 12 αγωνιστικές.
Ο αγώνας άρχισε με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά εύστοχες και να μη δείχνουν διάθεση στην άμυνα, με αποτέλεσμα να πηγαίνουν χέρι-χέρι στα πρώτα λεπτά. Με τον Έλις να πετυχαίνει 8 πόντους από νωρίς οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 17-14 στο 6′, οι «πράσινοι» όμως αντέδρασαν και έκλεισαν στο +1 (25-24) την πρώτη περίοδο.
Η αποχώρηση του Όσμαν με διάστρεμμα στον αριστερό αστράγαλο ήταν πρόβλημα για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν, για την οποία ο Φαρίντ έκανε τρομερή δουλειά στην άμυνα με 4 εντυπωσιακές τάπες. Δεν γινόταν να τους μαρκάρει όλους όμως και η Ντουμπάι BC είχε το προβάδισμα και πήγε με αυτό στα αποδυτήρια, καθώς στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου το σκορ ήταν 45-48.
Οι φιλοξενούμενοι παρέμεναν μπροστά μέχρι και το 26ο λεπτό, κάπου εκεί όμως η πράσινη μηχανή ανέβασε στροφές και το ΟΑΚΑ ξεσηκώθηκε. Οι Ναν, Σλούκας και Γκαρντ «πυροβολούσαν» συνεχώς, η άμυνα λειτουργούσε όπως έπρεπε και το σκορ από 59-61 έγινε 80-62 με επιμέρους σκορ 21-1!
Το παιχνίδι είχε, πλέον, κριθεί και ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε όπως ήθελε την κατάσταση, παίρνοντας τελικά τη νίκη, τρίτη συνεχόμενη, με 103-82.
Τα δεκάλεπτα: 25-24, 45-48, 75-62, 103-82
Παναθηναϊκός (Εργκίν Αταμάν): Σορτς 7 (1), Καλαϊτζάκης 2, Όσμαν 7 (1), Σλούκας 15 (1), Ρογκαβόπουλος 9 (1), Σαμοντούροβ, Γκραντ 15 (3), Ναν 22 (1), Φαρίντ 9, Γκριγκόνις, Ερνανγκόμεθ 7 (1), Μήτογλου 10 (2).
Ντουμπάι BC (Γιούριτσα Γκόλεματς): Αβράμοβιτς, Αμπάς 11 (1), Πρέπελιτς, Μπέρτανς 3, Έλις 15 (1), Άντερσον, Κόντιτς 1, Καμπενγκέλε 18, Ράιτ 8, Πετρούσεβ 12, Ράιαν 8 (2), Καμένιας 6.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.