ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βιλερμπάν – Ολυμπιακός 80-94: Οι ερυθρόλευκοι «σφράγισαν» το πλεονέκτημα έδρας

Οι Πειραιώτες εξασφάλισαν την 4η θέση

Βιλερμπάν – Ολυμπιακός 80-94: Οι ερυθρόλευκοι «σφράγισαν» το πλεονέκτημα έδρας

Παρά της απουσίες της Βιλερμπάν, ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε αρκετά αλλά κατάφερε στο τέλος να πάρει μία σπουδαία νίκη με σκορ 94-80, που του «σφραγίζει» το πλεονέκτημα έδρας στα play off της Euroleague.

Με πρώτο σκόρερ τον Τάιλερ Ντόρσεϊ με 21 πόντους και εξαιρετικούς τους Κώστα Σλούκα και Σάσα Βεζένκοφ, που πέτυχαν μεγάλα σουτ στο τέλος, οι Πειραιώτες «πέρασαν» από τη Λιόν και εξασφάλισαν την 4η θέση που δίνει το αβαντάζ στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Το παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε «ζεστός» το παιχνίδι και προηγήθηκε με 10-2, αλλά η Βιλερμπάν απάντησε με συνεχόμενα τρίποντα και έφερε… τούμπα το ματς, προηγούμενη 18-16.

Στη συνέχεια το ματς πήγε πόντο πόντο, με τις ομάδες να μην είναι καλές στην άμυνα και την ίδια ώρα ιδιαίτερα εύστοχες από μακριά, γεγονός που έφερε το 26-26 στο 10′.

Η εικόνα άλλαξε στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τους Πειραιώτες να “σφίγγουν” την άμυνά τους και τη γαλλική ομάδα να πετυχαίνει μόλις 7 πόντους στα πρώτα 6 λεπτά, αλλά παρόμοια ήταν και η εικόνα του Ολυμπιακού στην επίθεση.

Ο Κώστας Παπανικολάου και ο Λιβιό Ζαν Σαρλ «ξεκόλλησαν» την ομάδα του Μπαρτζώκα και έδωσαν προβάδισμα 42-35, αλλά ένα γρήγορο 8-0 των Γάλλων με πρωταγωνιστή τον Οσετόφσκι, τους έδωσε ξανά το προβάδισμα με 43-42, πριν το 43-47 του ημιχρόνου, με buzzer beater του ΜακΚίσικ.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός ξέφυγε ξανά στο +7, αλλά οι Γάλλοι “απάντησαν” για μία ακόμη φορά και πέρασαν μπροστά με 56-54, αλλά οι Πειραιώτες “έτρεξαν” αμέσως ένα σερί 5-0 και βρέθηκαν και πάλι σε θέση οδηγού. Ο Στράζελ συνέχισε να «πυροβολεί» από μακριά, όμως ο Κώστας Σλούκας «οδήγησε» την ομάδα του με 9 πόντους στο δεκάλεπτο, έχοντας και 6 ασίστ, για το 69-64 στο 30′.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ολυμπιακός μπήκε έτσι με προβάδισμα στην τελευταία περίοδο και ο αρχηγός του, μαζί με τον Σάσα Βεζένκοφ φρόντισαν να το αυξήσουν, αφού με δικά τους καλάθια η διαφορά έφθασε και στο +10.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.