Νικ Μπολετιέρι: Πέθανε ο θρυλικός προπονητής τένις

Απεβίωσε σε ηλικία 91 ετών

Νικ Μπολετιέρι: Πέθανε ο θρυλικός προπονητής τένις

Στα 91 του χρόνια «έφυγε» από τη ζωή ο θρυλικός Αμερικανός προπονητής του τένις, Νικ Μπολετιέρι.

Ο προπονητής αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.

Ο Μπολετιέρι έγραψε τη δική του ιστορία στο τένις και αποτελούσε μέλος του Hall of Fame του αθλήματος από το 2014.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα του αθλήματος, όπως οι αδελφές Γουίλιαμς, η Μαρία Σαράποβα και η Άννα Κουρνίκοβα.

Η αγάπη του για το τένις ήταν τόσο μεγάλη που όταν του το επέτρεπε η υγεία του, βρισκόταν καθημερινά στην ακαδημία τένις, που είχε, παίζοντας με μικρά παιδιά.

Ένας πρωτοπόρος μέντορας, που προπόνησε δέκα αθλητές που βρέθηκαν στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, εισήχθη στο Διεθνές Hall of Fame του τένις το 2014.

«Σας ευχαριστώ για τον χρόνο, τη γνώση, τη δέσμευση, την τεχνογνωσία, την προθυμία να μοιραστείτε τις δεξιότητές σας, το προσωπικό σας ενδιαφέρον να με καθοδηγήσετε και να μου δώσετε την καλύτερη ευκαιρία να ακολουθήσω τα όνειρά μου», έγραψε ο διευθυντής του τουρνουά Indian Wells και πρώην Νο2, Γερμανός Τόμι Χαας.

«Ήσουν ονειροπόλος και πρωτοπόρος στο άθλημά μας, πραγματικά μοναδικός», είπε χαρακτηριστικά ο Τόμι Χαας.

Η Γερμανίδα Σαμπίνε Λιζίτσκι, φιναλίστ του Wimbledon του 2013, είπε ότι ο Μπολετιέρι «είχε διαμορφώσει το παιχνίδι του τένις»: «Έχετε δώσει σε τόσα πολλά παιδιά ένα μέρος να δουλέψουν για το όνειρό τους. Υποστηρίζοντάς τα με τις γνώσεις σας και την πεποίθηση ότι όλα είναι δυνατά. Είχα την τύχη να είμαι μία από αυτούς», έγραψε στο Twitter. «Θα λείψεις πολύ!».

«Πέρα από το ότι ήσουν ο καλύτερος προπονητής ποτέ, ήσουν τόσο ευγενικός με εμένα, τους γονείς μου και τα αδέρφια μου… αυτό σήμαινε για μένα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, είχες μεγάλη καρδιά και όρεξη για ζωή», είπε η πρώην Νο1 στις γυναίκες, Κρις Έβερτ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Πάτρικ Μουράτογλου, ένας άλλος γνωστός προπονητής που συνεργάστηκε επίσης με τη Σερένα Γουίλιαμς, είπε ότι η οικογένεια του τένις έχασε μια σημαντική προσωπικότητα, όπως ο Μπολετιέρι: «Κάποιος που έκανε τον κλάδο μας να αναπτυχθεί και άνοιξε ευκαιρίες για προπονητές και παίκτες», είπε. «Θα θυμόμαστε τον πολύ ιδιαίτερο άνθρωπο που ήσουν και θα μας λείψεις».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.