Τελικά, ποιος είναι ο «κερατάς» των Βρυξελλών;

Νορβηγία-Γαλλία 1-4: Στην πρώτη θέση του 9ου ομίλου οι Γάλλοι

Στον πάγκο το «βασικό όπλο» των Νορβηγών, Έρλινγκ Χάαλαντ

Νορβηγία-Γαλλία 1-4: Στην πρώτη θέση του 9ου ομίλου οι Γάλλοι

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Με τον Ουσμάν Ντεμπελέ να κάνει… πράγματα και θαύματα, σημειώνοντας χατ-τρικ και «υπενθυμίζοντας» γιατί κέρδισε τη «Χρυσή Μπάλα» του 2025, η Γαλλία προσέφερε μία μοναδική «παράσταση» απέναντι στη Νορβηγία του εκτεταμένου ροτέισον (10 στις 11 αλλαγές, στον πάγκο ο Χάαλαντ), καθώς τη νίκησε με το εμφατικό 4-1 και κατάκτησε την πρωτιά στον 9ο όμιλο του Μουντιάλ 2026.

Οι δεύτεροι Νορβηγοί θα αντιμετωπίσουν πλέον στους «32» την Ακτή Ελεφαντοστού, ενώ οι Γάλλοι περιμένουν ακόμη να μάθουν τον αντίπαλό τους.

Στην 3η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων, οι «τρικολόρ» -που αγωνίστηκαν έχοντας στον πάγκο τον βοηθό του Ντιντιέ Ντεσάν, Γκι Στεφάν λόγω της απουσίας του ομοσπονδιακού στη Γαλλία για την κηδεία της μητέρας του- κυριάρχησαν πλήρως.

Μετά το δοκάρι του Μπαπέ στο 21ο δευτερόλεπτο, ακολούθησε το… σόου του Ντεμπελέ που σκόραρε στο 7’, στο 20’ και στο 32’ με τρεις καταπληκτικές εκτελέσεις, πριν αντικατασταθεί στο 65ο λεπτό. Ενδιάμεσα ο Άζγκααρντ μείωσε σε 2-1 στο 21’, στο 50’ ο Μενιάν απέκρουσε πέναλτι του Στραντ Λάρσεν, ενώ την τελική… πινελιά στο ματς έβαλε ο Ντεζιρέ Ντουέ στο 90’+4′, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1.

Στο 90+4

Ο Ντουέ με κεφαλιά μετά από πάσα του Μπαρκολά έγραψε το 4-1

65′ Ο Τσερκί στη θέση του Ολίσε και ο Μπαρκολά αντί του Ντεμπελέ

56′ Σουτ εκτός περιοχής από τον Εμπαπέ, άουτ η μπάλα

50′ Ο Λάρσεν εκτέλεσε άσχημα το πέναλτι και ο Μενιάν είχε χρόνο να πέσει στη γωνία και να απεκρούσει

48′ Πέναλτι για την Νορβηγία – Το κερδίζει ο Μποπ από τον Τεό Ερναντέζ

Σέντρα στο 2ο ημίχρονο – Ο  Πέντερσεν στη θέση του Θορστβεντ

45′ ακόμα πέντε λεπτά οι καθυστερήσεις

Στο 41′, παραμένει το 3-1 με γαλλική κυριαρχία μέχρι στιγμής

1-3 Στο 32΄ ο Ουσμάν Ντεμπελέ κάνει χατ τρικ – Πάσα από τον Κουντέ, φοβερό τελείωμα από τον Ντεμπελέ

Μετά τη σέντρα ο  Άσγκαρντ μείωσε σε 2-1 για τη Νορβηγία. Ντρίμπλαρε τον  Ουπαμεκανό και σούταρε σε κλειστή γωνία

Δεύτερο γκολ ο Ντεμπελέ, 0-2 η Γαλλία

14′ Σουτ από πλάγια θέση από τον Λάρσεν πάνω από τα δοκάρια η μπάλα.

Γκολ για την Γαλλία, στο 7′ με τον Ντεμπελέ

Διπλή ευκαιρία για τον Ολίσε, αποκρούει ο Σέλβικ – Στο 4′

Σουτ του Εμπαπέ και δοκάρι για τη Γαλλία πριν συμπληρωθεί το 1ο λεπτό.

Ο Γκι Στεφάν στον πάγκο της εθνικής Γαλλίας λόγω της απουσίας του Ντεσάν, που γύρισε στην Γαλλία, λόγω προσωπικού πένθους.

Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του σεισμού στη Βενεζουέλα, έχουν φτάσει ήδη 920 οι νεκροί.

Στον πάγκο το «βασικό όπλο» των Νορβηγών, Έρλινγκ Χάαλαντ.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.