ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Γ.Αντετοκούνμπο είναι ο 38ος πιο… εμπορεύσιμος αθλητής στον κόσμο το 2022 – Στην κορυφή ο Κ.Ρονάλντο

Οι αθλητές ταξινομήθηκαν βάσει δύναμη επωνυμίας, οικονομίας και απήχησης στο κοινό

Ο Γ.Αντετοκούνμπο είναι ο 38ος πιο… εμπορεύσιμος αθλητής στον κόσμο το 2022 – Στην κορυφή ο Κ.Ρονάλντο

Την λίστα με τους 50 πιο εμπορεύσιμους αθλητές του κόσμου δημοσιοποίησε η αθλητική εταιρεία SportsPro για 13η συνεχή χρονιά, με την πρώτη 40άδα να έχει… ελληνικό χρώμα χάρη στον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Για να διαμορφωθεί αυτή η κατάταξη, όπως εξηγεί η SportsPro, οι αθλητές ταξινομήθηκαν βάσει τριών στοιχείων: δύναμη επωνυμίας, οικονομία και απήχηση στο κοινό.

O Γιάννης Αντετοκούνμπο βρίσκεται στην 38η θέση με 30,40 βαθμούς, μία θέση πίσω από τον Πολωνό ποδοσφαιριστή Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι της Μπαρτσελόνα, αλλά ο Greek Freak ξεπερνά αθλητές όπως οδιάσημος τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Κέβιν ντε Μπρόινε και ο αντίπαλός του στα παρκέ του ΝΒΑ, Λούκα Ντόνσιτς.

Στην κορυφή της βρίσκεται ο Κριστιάνο Ρονάλντο (91,21 βαθμοί), που είναι ο πιο εμπορεύσιμος αθλητής στον κόσμο για το 2022.

Ο διάσημος Πορτογάλος επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αφήνει πίσω του τη Σερένα Γουίλιαμς (67,99) και τον Λιούις Χάμιλτον (64,58), οι οποίοι συμπλήρωσαν την πρώτη τριάδα.

Τέταρτος είναι ο ΛεΜπρον Τζέιμς (58,50), ενώ την πεντάδα ολοκληρώνει ο Λιονέλ Μέσι (53,27).

Οι 10 πιο εμπορεύσιμοι αθλητές:

1. Κριστιάνο Ρονάλντο

2. Σερένα Γουίλιαμς

3. Λιούις Χάμιλτον

4. ΛεΜπρόν Τζέιμς

5. Λιονέλ Μέσι

6. Ναόμι Οσάκα

7. Βιράτ Κόλι

8. Άλεξ Μόργκαν

9. Σαμ Κερ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

10. Τομ Μπρέιντι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.