ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Λιονέλ Μέσι έφτασε τον Λόταρ Ματέους στην κορυφή με τις περισσότερες συμμετοχές σε Παγκόσμια Κύπελλα

Ο Λιονέλ Μέσι «πιάνει» τους 25 αγώνες

Ο Λιονέλ Μέσι έφτασε τον Λόταρ Ματέους στην κορυφή με τις περισσότερες συμμετοχές σε Παγκόσμια Κύπελλα

Με τη συμμετοχή του στο Αργεντινή – Κροατία, για τα ημιτελικά του Μουντιάλ 2022, ο Λιονέλ Μέσι έγραψε… Ιστορία, φτάνοντας τον Λόταρ Ματέους, στην κορυφή με τις περισσότερες συμμετοχές σε Παγκόσμια Κύπελλα.

Με τη συμμετοχή του στο Αργεντινή – Κροατία για τα ημιτελικά του Μουντιάλ 2022 θα φτάσει σε ένα ακόμη παγκόσμιο ρεκόρ, αυτό που κρατάει ο Λόταρ Ματέους από το Μουντιάλ της Γαλλίας το 1998.

Ο Λιονέλ Μέσι “πιάνει” τους 25 αγώνες σε Παγκόσμιο Κύπελλο ισοφαρίζοντας” των παλαίμαχο Γερμανό, ενώ θα μπορέσει να τον ξεπεράσει και να γράψει -εκ νέου- ιστορία εάν παίξει στον τελικό ή στο παιχνίδι για την τρίτη και την τέταρτη θέση.

Η πορεία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο ξεκίνησε στη Γερμανία το 2006 (3 αγώνες), στις 16 Ιουνίου, σε ηλικία 19 ετών. Μετά το 2010 (5 αγώνες)… και έφτασε στον τελικό του 2014 (7 αγώνες) στη Βραζιλία.

Ακολούθησε το 2018 (4 αγώνες)στη Ρωσία… και τώρα στο Κατάρ (6 αγώνες) ολοκληρώνει την καλύτερη επίδοση του σε Μουντιάλ, με τέσσερα γκολ, δύο ασίστ και τρεις αναδείξεις MVP σε πέντε παιχνίδια, προς το παρόν.

Από τις 25 -με την αποψινή- συμμετοχές του, ο Λιονέλ Μέσι, έχει αγωνιστεί 23 ως βασικός και 18 ως αρχηγός της Αργεντινής! Μέχρι τώρα, ο «βασιλιάς των Παγκοσμίων Κυπέλλων» ήταν, σε αυτή την κατηγορία, ο Λόταρ Ματέους, έχοντας αγωνιστεί από το 1982 έως το 1998.

Ήταν πρωταθλητής το 1990, καθώς και φιναλίστ στα δύο προηγούμενα, Ισπανία 1982 και Μεξικό το 1986. Να αναφέρουμε ότι ο Λόταρ Ματέους ήταν αυτός που είχε τα περισσότερα παιχνίδια, αλλά όχι ο παίκτης στην ιστορία με τα περισσότερα λεπτά στα Παγκόσμια Κύπελλα, προνόμιο που εξακολουθεί να ανήκει στον Πάολο Μαλντίνι (Ιταλία), με 2.217 λεπτά έναντι των 2.047 του Ματέους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είκοσι τέσσερα παιχνίδια έχει και ο Μίροσλαβ Κλόζε, ένα περισσότερα από τον Πάολο Μαλντίνι, οι οποίοι έχουν από τέσσερις συμμετοχές σε Μουντιάλ, ένα λιγότερο από τον Ματέους, ο οποίος όπως και ο Μέσι έχει πέντε παρουσίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.