ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

OAKA: Επαναλειτουργεί το ποδηλατοδρόμιο αλλά αν φυσάει πολύ… θα κλείνει

Προϋπόθεση για τη λειτουργεία του είναι να πνέουν άνεμοι χαμηλότεροι των έξι μποφόρ

OAKA: Επαναλειτουργεί το ποδηλατοδρόμιο αλλά αν φυσάει πολύ… θα κλείνει

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης χαρακτηρίζει τη μερική επαναλειτουργία του ποδηλατοδρομίου στο ΟΑΚΑ ως «χριστουγεννιάτικο δώρο», ωστόσο θα λειτουργεί μόνο αν  πνέουν άνεμοι μικρότερης έντασης των έξι μποφόρ.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε μετά… βαΐων και κλάδων, μετά τη δεύτερη Έκθεση Εμπειρογνωμοσύνης του ΤΕΕ, σχετικά με τις κακοσυντηρημένες εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, το ποδηλατοδρόμιο θα επαναλειτουργήσει υπό τις προϋποθέσεις, οι άνεμοι να είναι έντασης, μικρότερης των έξι μποφόρ αλλά και να μη χιονίζει «για λόγους αποφυγής διακινδύνευσης».

Αναλυτικά, η Έκθεση Εμπειρογνωμοσύνης «επιτρέπει τη μερική επαναλειτουργία του Ποδηλατοδρομίου, τις προσεχείς ημέρες, με δέσμη άμεσων μέτρων:

  • Αποκλεισμός δύο εξεδρών και χρήση μόνο για προπονήσεις: Με τον αποκλεισμό των δύο εξεδρών, εκεί που φιλοξενούνται μεταξύ άλλων και οι λειτουργίες Τύπου, επιτυγχάνεται η αποφόρτιση συγκεκριμένων αναρτήρων της οροφής με ευρήματα και η μείωση εντάσεων στους γειτονικούς αναρτήρες. Συνεπώς, το Ποδηλατοδρόμιο –προσωρινά- θα μπορεί να χρησιμοποιείται για προπονήσεις και όχι να φιλοξενεί αγώνες.
  • Μη χρήση του χώρου σε περίπτωση χιονόπτωσης ή έντονων ανεμοπιέσεων: Οι έως τώρα εκτιμήσεις από τις επί τόπου μετρήσεις του ΤΕΕ, των πραγματικών δυνάμεων αναρτήρων έγιναν ολοκληρωμένα μεν, αλλά με χαμηλά φορτία λειτουργίας (χωρίς έντονα καιρικά φαινόμενα π.χ. υψηλή ανεμοπίεση), θα τεθεί ο περιορισμός της μη λειτουργίας του χώρου σε περίπτωση έντονων ανεμοπιέσεων (τουλάχιστον έξι μποφόρ) ή σε περίπτωση χιονόπτωσης, για λόγους αποφυγής διακινδύνευσης.
  • Εκτίμηση των πραγματικών δυνάμεων αναρτήρων υπό εντονότερες δράσεις: Το αμέσως επόμενο δίμηνο να τεθεί σε λειτουργία σύστημα μόνιμης παρακολούθησης, με επιστημονικά όργανα, σε συνέχεια και επέκταση της πρακτικής ενόργανων μετρήσεων που ακολουθήθηκε κατά τον έλεγχο της πραγματογνωμοσύνης. Το σύστημα παρακολούθησης θα καταγράφει τα πραγματικά φορτία σε συνθήκες ισχυρότερων ανέμων ή και χιονόπτωσης, σε ημερήσια, εβδομαδιαία και μηνιαία βάση και σε περίπτωση σημαντικής αλλαγής θα ενημερώνεται άμεσα ο διαχειριστής του Ποδηλατοδρομίου. Αυτή η παρακολούθηση δομικής ακεραιότητας σε πραγματικό χρόνο διασφαλίζει ότι τυχόν ανωμαλίες εντοπίζονται έγκαιρα, επιτρέποντας έγκαιρη παρέμβαση για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων. Έτσι διασφαλίζονται τα βέλτιστα επίπεδα ασφάλειας και θα μπορούν να αναθεωρηθούν προς τα πάνω οι αυστηροί περιορισμοί που μπαίνουν τώρα για ανεμοπίεση και χιονόπτωση.
  • Συνέχιση εργασιών συντήρησης: Κατά τη διάρκεια του επιτόπιου ελέγχου των πραγματογνώμων έγιναν στοχευμένες και συστηματικές εργασίες για την εγκατάσταση επιστημονικών οργάνων και μετρήσεων σε αναγκαίο για τον έλεγχο αριθμό. Οι εργασίες εγκατάστασης του νέου συστήματος παρακολούθησης, που προϋποθέτουν ούτως ή άλλως χρήση μεγάλων και μεσαίων γερανών, θα συνδυαστούν με καθαρισμό των υπολοίπων άκρων καλωδίων και κατάλληλη αντιδιαβρωτική προστασία συμβατή προς το αρχικό μείγμα.

«Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση παρέλαβα από τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γιώργο Στασινό, ένα.. χριστουγεννιάτικο δώρο! Όχι μόνο για την Ποδηλασία αλλά για όλο τον ελληνικό αθλητισμό! Η 2η Έκθεση Εμπειρογνωμοσύνης του ΤΕΕ μας δίνει τη δυνατότητα να ανοίξουμε άμεσα, υπό προϋποθέσεις, το Ποδηλατοδρόμιο στο ΟΑΚΑ. Η δύσκολη απόφαση, αλλά απόφαση ευθύνης να αναστείλουμε ορισμένες λειτουργίες στο Ολυμπιακό Συγκρότημα, λόγω των προβλημάτων στατικότητας των Στεγάστρων Καλατράβα, γίνεται πράξη εμπιστοσύνης σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας», δήλωσε ο Γιάννης Βρούτσης και πρόσθεσε:

«Πρώτιστο μέλημά μας ήταν και παραμένει η ασφάλεια αθλητών, αθλουμένων και φιλάθλων. Ευχαριστώ πολύ τον κ. Στασινό και τους συνεργάτες του! Συνεχίζουμε την εποικοδομητική συνεργασία, καθώς αναμένουμε και τις επόμενες Εκθέσεις για όλα όσα πρέπει να συμβούν, προκειμένου να επαναλειτουργήσουν ξανά και κανονικά όλες οι εγκαταστάσεις στο Ολυμπιακό Στάδιο, την “καρδιά” του αθλητισμού μας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι το από τη διενέργεια μελέτης για την κατάσταση των κατασκευών Καλατράβα στο ΟΑΚΑ, διαπιστώθηκε μη επαρκή στατικότητα στα Στέγαστρα του κεντρικού Σταδίου (ποδόσφαιρο/στίβος) και του ποδηλατοδρομίου. Ως εκ τούτου στα τέλη Σεπτεμβρίου ανεστάλη η λειτουργία των εγκαταστάσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.