Ουκρανία: Απειλεί με μποϊκοτάζ τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε εχθές ότι «κανένας αθλητής δεν πρέπει να αποκλειστεί από τους αγώνες»

Ουκρανία: Απειλεί με μποϊκοτάζ τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024

Η Ουκρανία απείλησε σήμερα (26/1) ότι θα μποϊκοτάρει τους Ολυμπιακούς Αγώνες που είναι προγραμματισμένοι για το 2024 στο Παρίσι, εάν προσκληθούν Ρώσοι και Λευκορώσοι αθλητές, στο πλαίσιο των αντιδράσεων της μετά την εισβολή της Μόσχας στη χώρα, τον Φεβρουάριο του 2022.

Αυτή η πιθανότητα αναφέρθηκε από τη δήμαρχο του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, η οποία δήλωσε ότι θα ήθελε Ρώσους αθλητές να συμμετέχουν υπό ουδέτερη σημαία.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) από την πλευρά της συνέταξε έναν οδικό χάρτη εχθές (25/1) για την επανένταξή τους στον παγκόσμιο αθλητισμό.

«Μια τέτοια κατάσταση είναι απαράδεκτη για το κράτος μας», αντέδρασε σήμερα ο Ουκρανός υπουργός Αθλητισμού Βαντίμ Γκουτζέιτ. Σύμφωνα με τον ίδιο, το Κίεβο πιέζει επί του παρόντος τη ΔΟΕ και άλλους διεθνείς οργανισμούς να επιτύχουν την απαγόρευση Ρώσων και Λευκορώσων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Η θέση μας παραμένει αμετάβλητη: όσο συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι αθλητές δεν πρέπει να συμμετέχουν σε διεθνείς αγώνες», συνέχισε ο Γκουτζέιτ στο Facebook. «Αν δεν ακουστούμε, δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να μποϊκοτάρουμε και να αρνηθούμε να συμμετάσχουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες», πρόσθεσε.

Την Τρίτη, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απαίτησε από τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν να αποκλειστούν οι Ρώσοι από τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, που είναι προγραμματισμένοι σε λιγότερο από δύο χρόνια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά της η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε εχθές ότι «κανένας αθλητής δεν πρέπει να αποκλειστεί από τους αγώνες με βάση το διαβατήριό του», μετά από διαβούλευση με εκπροσώπους αθλητών, διεθνών ομοσπονδιών και Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.