ΠΑΟΚ: Έρχεται ντόμινο εξελίξεων

Πολλές αλλαγές αναμένονται στον «δικέφαλο»

ΠΑΟΚ: Έρχεται ντόμινο εξελίξεων

Ζοσέ Μπότο και Ραζβάν Λουτσέσκου ενημέρωσαν τη διοίκηση για τις αποφάσεις τους και ήδη… τρέχει ο σχεδιασμός. Το “αγκάθι” στο οικονομικό κομμάτι, οι νέες διαπραγματεύσεις και η πρόταση στους Κρέσπο και Μπίσεσβαρ.

Καταιγισμό εξελίξεων θα πρέπει να περιμένουμε μέσα στο επόμενο διάστημα (ακόμα και εντός της εβδομάδας) στον ΠΑΟΚ, καθώς είναι δεδομένη η επιθυμία για να γίνουν μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ, μέχρι και οκτώ μεταγραφών.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι οι περισσότερες αλλαγές, σε επίπεδο 90% όπως έχει ειπωθεί χαρακτηριστικά από τον κεντρικό σχεδιασμό, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τέλη Ιουνίου. Πρακτικά αυτό σημαίνει μαζικές εξελίξεις και, μάλιστα, άμεσα, ενώ ο Ζοσέ Μπότο θέλει να μιλήσει ξανά ανοιχτά στον κόσμο, με συνέντευξη Τύπου, για να κάνει απολογισμό στη σεζόν που έκλεισε και όσα σχεδιάζει για εκείνες που θα έρθουν.

Ανανεώσεις και… Βιεϊρίνια

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να υπογράψουν νέο συμβόλαιο με τον Δικέφαλο οι Μπίσεσβαρ και Κρέσπο, κι αυτό κυρίως προκύπτει από τις εξελίξεις με τους Πασχαλάκη και Βαρέλα.

Ο Ιβάν Σαββίδης επικοινώνησε με τους δύο πρώην άσους τού συλλόγου και τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους στους Θεσσαλονικείς, κάτι που σημαίνει ότι έκλεισε οριστικά η πόρτα πίσω τους και δεν υπήρχε ενδεχόμενο να ανανεώσουν. Κι αν για τον Βαρέλα δεν υπήρχε περίπτωση να μπει σε συζητήσεις, για τον Αλέξανρο Πασχαλάκη είχε δημιουργηθεί η αίσθηση ότι θα υπάρξει νέος κύκλος επαφών.

Αυτές οι εξελίξεις δείχνουν ότι η κατάσταση με τους Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και Ανχέλ Κρέσπο είναι διαφορετική, καθώς η διαπραγμάτευση για την παραμονή τους παραμένει ανοιχτή. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου προφανώς και θέλει να τους κρατήσει στο ρόστερ, αλλά από τη στιγμή που τη νέα σεζόν θα είναι ακόμα έναν χρόνο μεγαλύτεροι και ο ρόλος τους θα είναι αισθητά περιορισμένος, η ΠΑΕ προσφέρει συγκεκριμένα ποσά για να ανανεώσουν.

Κι εδώ είναι που κολλάει, για την ώρα, η παραμονή τους στην ομάδα. Προφανώς υπάρχει η αίσθηση σε όλες τις πλευρές ότι θα συνεχίσουν κανονικά στον ΠΑΟΚ, αλλά μέχρι να πέσουν οι υπογραφές οι υποθέσεις τους παραμένουν ρευστές…

Τέλος, καμία σχέση με όσα ισχύουν για τους Κρέσπο και Μπίσεσβαρ δεν έχει ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, η υπόθεση του οποίου είναι εντελώς διαφορετική. Ο αρχηγός του συλλόγου είναι μια κατηγορία από μόνος του και όσο αισθάνεται το κορμί του καλά θα συνεχίσει να παίζει στην ομάδα.

Γερό ψαλίδι και μονοετή συμβόλαια

Ο Λουτσέσκου λοιπόν θέλει και έχει ζητήσει την παραμονή των Μπίσεσβαρ, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, μόνο που από την πλευρά της διοίκησης έχει μπει πλαφόν, καθώς θεωρούν ότι δεν γίνεται να συνεχίσουν να παίρνουν τα ίδια χρήματα!

Ο Βιεϊρίνια έχει συμβόλαιο στο 1 εκατ. ευρώ, ο Μπίσεσβαρ στις 750.000 ευρώ και ο Κρέσπο στις 500.000 ευρώ .Οι πληροφορίες του ΠΑΟΚ από τη Θεσσαλονίκη αναφέρουν ότι η ΠΑΕ σκοπεύει να τους προτείνει την ανανέωση για έναν ακόμα χρόνο με τα μισά λεφτά.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, ο Λουτσέσκου έχει τα δίκια του που θέλει, αγωνιστικά, την παραμονής τους καθώς στον σχεδιασμό για 25 ποιοτικά λεπτά στο τέλος των ματς πού θα βρεθεί καλύτερος παίκτης από τον Μπίσεσβαρ με 350.000 ευρώ; Το ίδιο ισχύει και για την αξιοπιστία (και την ποιότητα!) του Κρέσπο στην άμυνα.

Πανάκριβος ο Άκπομ

Από εκεί και πέρα, ο Σβαμπ αναμένεται να μιλήσει από νέα βάση για την παραμονή του στην ομάδα (που δεν είναι και δεδομένη), ενώ υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες για να μείνει ο Άκπομ. Αφενός υπάρχει ρήτρα για την απόκτησή του στα 2 – 2,5 εκατ. ευρώ, αφετέρου γιατί στην ομάδα υπάρχουν ήδη οι Ολιβέιρα, Τσόλακ και Κούτσιας, ένα πρότζεκτ που θέλουν πολύ να προσέξουν στον ΠΑΟΚ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για να αλλάξει κάτι με τον Άκπομ θα πρέπει να μειωθεί πολύ η τιμή του και, παράλληλα, να βρεθεί ομάδα που να δώσει ένα αξιόλογο ποσό για την παραχώρηση του Τσόλακ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.