ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Παραμένει στη φυλακή ο Όσκαρ Πιστόριους – Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης (βίντεο)

Η αρμόδια επιτροπή αποφάνθηκε ότι δεν έχει εκτίσει τον ελάχιστο απαιτούμενο χρόνο για να αποφυλακιστεί

Παραμένει στη φυλακή ο Όσκαρ Πιστόριους – Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης (βίντεο)

Απορρίφθηκε από την ειδική επιτροπή της Πρετόρια η αίτηση πρόωρης αποφυλάκισης του Παραολυμπιονίκη, Όσκαρ Πιστόριους, που από το 2017 εκτίει ποινή φυλάκισης για το φόνο της Ρίβα Στέενκαμπ, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, μέσα στο σπίτι τους, το 2013.

Η νοτιοαφρικανική νομοθεσία προβλέπει ότι ένας καταδικασμένος, μπορεί να αποφυλακισθεί υπό όρους μόλις παρέλθει το ήμισυ της ποινής του και ο Πιστόριους δικαιούται από τον Ιούλιο του 2021 να επωφεληθεί.

Ωστόσο, η αίτησή του απορρίφθηκε σήμερα και παραμένει στη φυλακή.

Η αρμόδια επιτροπή αποφάνθηκε ότι ο Πιστόριους λόγω λανθασμένου υπολογισμού, δεν έχει εκτίσει τον ελάχιστο απαιτούμενο χρόνο για να αποφυλακιστεί.

Τώρα θα μπορεί να υποβάλει εκ νέου αίτηση για αποφυλάκιση τον Αύγουστο του 2024.

Υπενθυμίζεται ότι, ο «Blade Runner», όπως ήταν το προσωνύμιο του (ο δρομέας με προθέσεις λεπίδας άνθρακα), συνελήφθη το 2023, κρίθηκε ένοχος, καταδικάσθηκε το 2014 πρωτοδίκως μόλις σε πενταετή φυλάκιση.

Τελικά, το 2017, το Ανώτατο Εφετείο καταδίκασε τον Πιστόριους σε 13 χρόνια και 5 μήνες φυλάκιση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.