ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αρνήθηκαν τα κοντά σορτσάκια οι Γερμανίδες γυμνάστριες – Φόρεσαν ολόσωμα κορμάκια

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αρνήθηκαν τα κοντά σορτσάκια οι Γερμανίδες γυμνάστριες – Φόρεσαν ολόσωμα κορμάκια

Οι Γερμανίδες γυμνάστριες εμφανίστηκαν με ολόσωμα κορμάκια και έστειλαν το δικό τους μήνυμα κατά της της σεξουαλικοποίησης του αθλήματός τους, στα προκριματικά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Κάποιες από αυτές είχαν φορέσει παρόμοιες φόρμες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νωρίτερα εντός 2021, με τη Σάρα Βος να διαμηνύει πως εκείνη και οι συναθλήτριές της θέλουν τα νεότερα κορίτσια να νιώθουν ασφαλή στο άθλημα.

Έτσι, στους προκριματικούς αγώνες της Κυριακής, η Βος και οι γυμνάστριες Παουλίνε Σέφερ-Μπετζ, Ελίζαμπετ Ζάιτς και Κιμ Μπούι εμφανίστηκαν με ασπρο-κόκκινα κορμάκια που κάλυπταν τα πόδια τους έως τους αστραγάλους.

«Θέλαμε να δείξουμε πως κάθε γυναίκα, η οποιαδήποτε, θα έπρεπε να αποφασίζει τι να φορέσει» ανέφερε η τρις Ολυμπιονίκης Ζάιτς ενώ η 21χρονη συναθλήτριά της Βος διευκρίνισε: «Όσο μεγαλώνεις ως γυναίκα, είναι κάπως δύσκολο να συνηθίζεις το νέο σου σώμα κατά κάποιο τρόπο. Θέλαμε να διασφαλίσουμε πως όλοι νιώθουν άνετα και να δείξουμε πως μπορούν να φορέσουν ό,τι θέλουν και να δείχνουν υπέροχες, να νιώθουν υπέροχα, είτε πρόκειται για μακρύ κορμάκι είτε για κοντό».

Τα κορμάκια που καλύπτουν σε όλο τους το μήκος τα πόδια επιτρέπονται στις διεθνείς διοργανώσεις. Ωστόσο, μέχρι σήμερα τα φορούσαν συνήθως αθλήτριες για θρησκευτικούς λόγους.

Ενώ οι άνδρες γυμναστές φορούν είτε χαλαρά σορτσάκια είτε μακριά κολάν, οι γυναίκες και τα κορίτσια σε πολλά αθλήματα της γυμναστικής υποχρεούνται από τους κανονισμούς των ομοσπονδιών να φορούν κορμάκια εφαρμοστά και κοντά.

Πρόκειται για τους πρώτους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες μετά το μέγα-σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον Λάρι Νάσαρ, τον πρώην γιατρό της ολυμπιακής ομάδας ενόργανης γυμναστικής των ΗΠΑ που καταδικάστηκε για σεξουαλική κακοποίηση νεαρών αθλητριών και παιδική πορνογραφία. Μεταξύ των πολλών θυμάτων του ήταν και Ολυμπιονίκες, περιλαμβανομένης και της Σιμόν Μπάιλς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.