Ήταν Κυριακή ξημερώματα και η Λευκάδα ανέμενε τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. 

Περίπου 150 ανεγκέφαλοι, οπαδοί του Παναθηναϊκού, πέρασαν από την μοναδική είσοδο του νησιού, τη γέφυρα, ακινητοποιώντας τον χειριστή της και κατευθύνθηκαν προς το ξενοδοχείο όπου διέμεναν οπαδοί του Ολυμπιακού. Μια απόσταση, δηλαδή, 150 μέτρων. 

Οι σκηνές που εξελίχθηκαν ήταν, αναντίρρητα, τραυματικές για όλους τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της Λευκάδας. Από εκείνη την ημέρα και μέχρι σήμερα οι αστυνομικές αρχές έχουν προχωρήσει στην ταυτοποίηση περίπου 20 ατόμων, που συνδέονται με τα αιματηρά επεισόδια της Λευκάδας.

Το πρόσωπο που βοήθησε σε καταλυτικό βαθμό στην αποκάλυψη της ταυτότητας των ανεγκέφαλων είναι αστυνομικός, παρά τα όσα γράφονται. Με κίνδυνο τη ζωή του, μόλις αντιλήφθηκε τι συνέβη, κατευθύνθηκε στα αυτοκίνητα των δραστών και έσκισε τις …αυτοκόλλητες πινακίδες. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έβγαλε φωτογραφίες τις πραγματικές πινακίδες δύο – τριών αυτοκινήτων και τις παρέδωσε στον διοικητή του. Ο εν λόγω αστυνομικός, ουσιαστικά, ξετύλιξε τον «Μίτο της Αριάδνης» και αποκάλυψε την ταυτότητα ορισμένων από τους δράστες. Σιγά – σιγά τα στόματα ανοίγουν…