Αυτός είναι ο 8χρονος από την Κύπρο που επιλέχθηκε στις ακαδημίες της Μπαρσελόνα

Αυτός είναι ο 8χρονος από την Κύπρο που επιλέχθηκε στις ακαδημίες της Μπαρσελόνα

Το όνειρο κάθε μικρού που κάνει τα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο είναι να διακριθεί στο πιο υψηλό επίπεδο. Την ευκαιρία αυτή θα έχει ο 8χρονος κύπριος Ryan Χατζηβαρνάβας, ο οποίος θα έχει την ευκαιρία να μάθει τα μυστικά του αθλήματος δίπλα στους καλύτερους, αφού έγινε δεκτός στην φημισμένη και ξακουστή La Masia, την ακαδημία της Barcelona.

Το ταλέντο του 8χρονου, από τη Barcelona FA Λεμεσού, πέρασε τα σύνορα της Κύπρου και έφθασε μέχρι την Ισπανία, όπου ανιχνεύτηκε από τις ακαδημίες της Barcelona FC και έγινε δεκτός.

Είναι ο πρώτος Κύπριος που καταφέρνει κάτι τέτοιο, να του προσφερθεί [είναι σαν συμβόλαιο] η ευκαιρία να είναι μέλος στα επίλεκτα τμήματα των ακαδημιών της Barcelona, εκεί όπου θήτευσαν, ιερά τέρατα της ομάδας, όπως ο Τσάβι, Ινιέστα και ο μοναδικός Λίο Μέσι.

Ο Ryan Χατζηβαρνάβας γεννήθηκε το 2011 και αγωνιζόταν στην Barcelona FA στην Λεμεσό για 3 χρόνια και τον τελευταίο χρόνο στην Barcelona FC Escola. Η μεθοδολογία που εφαρμόζει η ακαδημία είναι η ίδια όπως αυτή που εφαρμόζεται στις ακαδημίες της Barcelona. Στην Barcelona FC Escola για τον Ryan ήταν πιο εύκολο να επιλεχτεί, γιατί είχε το ταλέντο και το DNA της Barcelona, δουλεύοντας και εφαρμόζοντας για τρία χρόνια την πανομοιότυπη μεθοδολογία της Barcelona FA Λεμεσού.

Αποκορύφωμα για τον μικρό Ryan ήταν να επιλεγεί και να συμμετάσχει στο FCBEscola tournament που διοργανώνεται από την FC Barcelona στην Βαρκελώνη κάθε Πάσχα για όλες τις σχολές που έχουν σε όλον τον κόσμο, με αποτέλεσμα ο Ryan να διαπρέψει με την ομάδα του. Η φετινή χρόνια τελείωσε εξαιρετικά για τον μικρό και η ακαδημία της Barcelona του έδωσε, όχι μόνο το πράσινο φως για να συνεχίσει και την επόμενη χρονιά, αλλά του έδωσε χρυσό εισιτήριο.

Ο μικρός Ryan επιλέχθηκε ανάμεσα σε 2,000 παιδιά να είναι στο 1ο και καλύτερο γκρουπ για την ηλικία του στην ακαδημία, όπου το όνομά της, προκαλεί ανατριχίλα και είναι ο πόθος κάθε πιτσιρικά που θέλει να κυνηγήσει το όνειρο.

Η La Masia λοιπόν κάλεσε τον Ryan και από του χρόνου, ο μικρός θα έχει την ευκαιρία να ζήσει κάτι μοναδικό! Σημειώνουμε, ότι τα επίλεκτα τμήματα της Barcelona, έχουν τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας A,B,C,D, τα οποία αποτελούνται από 8 μόνο ποδοσφαιριστές σε κάθε γκρουπ. Και ο Ryan επιλέγηκε να είναι στο πιο δυνατό.

Ο προπονητής του Ryan Χατζηβαρνάβα και τεχνικός διευθυντής της Barcelona FA Λεμεσού, Παναγιώτης Βαρελλάς, τοποθετείται στη FootballAcademia. «Είναι μεγάλη η ικανοποίηση, να βλέπεις ένα δικό σου παιδί να επιλέγεται από την κορυφαία ακαδημία στον κόσμο, αυτή της La Μasia.

Οι θυσίες που έκαναν και κάνουν οι γονείς του ήταν και είναι τεράστιες. O ξεσηκωμός μιας ολόκληρης οικογένειας σε μια ξένη χώρα και η προσαρμογή πλέον σε ένα νέο τρόπο ζωής. Εύχομαι τη νέα σεζόν ο Ryan να απολαμβάνει κάθε δευτερόλεπτο από την προπόνηση του και γενικά με την παρουσία του στη La Masia. Κάθε εμπειρία που θα αποκομίσει θα τον βοηθήσει στη συνέχεια, κατέληξε ο κ. Βαρελλάς».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.