ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Στη δικαιοδοσία του Δημόκριτου το εργαστήριο ελέγχου ντόπινγκ του ΟΑΚΑ

Στη δικαιοδοσία του Δημόκριτου το εργαστήριο ελέγχου ντόπινγκ του ΟΑΚΑ

Επείγουσα συνάντηση με τους Ιωάννη Αγγελή, διευθυντή του Εργαστηρίου Ελέγχου Ντόπινγκ ΟΑΚΑ και Δημήτρη Κλέτσα, διευθυντή Ερευνών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», είχε την Παρασκευή (26/7) ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς.

Αντικείμενό της, ήταν το τελεσίγραφο του World Anti-Doping Agency (WADA), περί άμεσης άρσης της πιστοποίησης του ελληνικού εργαστηρίου, αφού, επί 13 μήνες τώρα, δεν έχει συμμορφωθεί στα διεθνή στάνταρ (ISL).

Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε η ΓΓΑ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντί – Ντόπινγκ «είχε διαπιστώσει τη δραματική μείωση σε εξειδικευμένο προσωπικό (υποστελέχωση στο 50%), τον ξεπερασμένο από τις τεχνολογικές εξελίξεις εξοπλισμό και την έλλειψη επικυρώσεων, για τις μεθόδους επιβεβαίωσης απαγορευμένων ουσιών και είχε δώσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα μερικών μηνών για να διορθωθεί η δομική ανεπάρκεια».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για την επίλυση του ζητήματος, λοιπόν, ο κ. Αυγενάκης ζήτησε να προωθηθεί άμεσα η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με κεντρικό άξονα την υπαγωγή του εργαστηρίου στο ερευνητικό κέντρο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», εξέλιξη η οποία, μαζί με την απαραίτητη χρηματοδότηση, θα λύσει τα ζητήματα ISL, απομακρύνοντας οριστικά τον κίνδυνο τιμωρίας της χώρας από τον WADA.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.