Roger Federer: Αυτές είναι οι διατροφικές συνήθειες του κορυφαίου τενίστα – Και είναι… άκρως χορταστικές

Roger Federer: Αυτές είναι οι διατροφικές συνήθειες του κορυφαίου τενίστα – Και είναι… άκρως χορταστικές

Έχουμε δει τον Roger Federer να γίνεται βοηθός του διάσημου Ιταλού σεφ Davide Oldani για τις ανάγκες διαφήμισης εταιρίας ζυμαρικών. Όμως στην πραγματικότητα οι διατροφικές του επιλογές, όπως τις αποκάλυψε το Business Insider είναι λίγο πιο περίπλοκες από ένα πιάτο ζυμαρικά.

Ο Roger Federer ξεκινάει την ημέρα του γλυκά και όταν έχει αγώνα προτιμάει για πρωινό σπιτικές βάφλες με κομπόστα φρούτων, φρέσκο χυμό φρούτων, καφέ και ένα σφηνάκι… ξίδι. Δύο ώρες πριν τον αγώνα πάλι, τρώει ένα πιάτο ζυμαρικά. Όπως έχει εξομολογηθεί σε συνέντευξη του, αυτή είναι η αγαπημένη του συνήθεια τα τελευταία 20 χρόνια.

Μεταξύ των προπονήσεων ή στα διαλείμματα των αγώνων τρώει μπάρες ή μπανάνες που τον βοηθούν να επανακτά την ενέργεια του, αν και δεν λέει όχι και σε ένα energy drink για να δροσιστεί και να ενυδατωθεί.

Όταν βγαίνει έξω για δείπνο, το σημαντικό για αυτόν είναι να υπάρχει ποικιλία στο τραπέζι. «Αγαπώ τα ιταλικά, ιαπωνικά και ινδικά εστιατόρια», δήλωσε πρόσφατα. Και μπορεί γενικά αν κάνει σωστές επιλογές πιάτων -όπως περιμένουμε από έναν αθλητή-, να μην ξεφεύγει από το υγιεινό πρόγραμμα διατροφής στην έξοδο του, ωστόσο έχει και αυτός τις αδυναμίες του.

Για παράδειγμα, φαίνεται ότι δεν μπορεί να αντισταθεί στα παγωτά και στη σοκολάτα. «Μου αρέσει το παγωτό. Μου αρέσει η σοκολάτα. Μου αρέσουν οι λιχουδιές μου και δεν αισθάνομαι άσχημα για αυτό», είχε δηλώσει παλαιότερα. Επιπλέον, ως Ελβετός έχει αδυναμία και στο τυρί και δεν λέει όχι σε ένα καλό φοντί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσο για το αλκοόλ, τον έχουμε δει πολλές φορές να πίνει σαμπάνια μετά από κάποια νίκη του και όχι μόνο σε ποτήρι αλλά μέσα σε ένα τεράστιο κύπελλο, από αυτά που έχει κατακτήσει σε αφθονία!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.