ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μυστήριο γύρω από το νέο αγοραστή της Νιούκαστλ: Κατηγορίες για εμπλοκή του σε εξαφάνιση δημοσιογράφου και ανθρωποκτονία

Μυστήριο γύρω από το νέο αγοραστή της Νιούκαστλ: Κατηγορίες για εμπλοκή του σε εξαφάνιση δημοσιογράφου και ανθρωποκτονία

Η πώληση της Νιούκαστλ στον Σαουδάραβα πρίγκηπα, Μοχάμεντ μπιν Σάλμαν, φαίνεται πως περιπλέκεται από ένα τεράστιο «σύννεφο» αφού οι καταγγελίες για εμπλοκή εξαφάνιση δημοσιογράφου δημιουργούν πολύ μεγάλους τριγμούς στη διαδικασία.

Η είδηση πως το επενδυτικό fund “Saudi Public Investment” θα εξαγοράσει τη Νιούκαστλ, μπορεί να δημιούργησε ελπίδες για μεγάλες στιγμές στους φίλους της ομάδας, αλλά φαίνεται πως η υπόθεση έχει μεγάλο παρασκήνιο.

Μετά την απειλή του “BeLN Sports” να “σπάσει” το τηλεοπτικό συμβόλαιο -αξίας 570 εκατ. λιρών- με την Premier League, λόγω πειρατείας από την Σαουδική Αραβία και τις παρεμβάσεις της Διεθνούς Αμνηστίας για το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην αραβική χώρα, ήρθαν στην επιφάνεια και ποινικού τύπου καταγγελίες.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το “Independent”, η Χατίς τΖενγκίζ, μνηστή του δημοσιογράφου, Χαμάλ Χασόγκτζι, που αγνοείται εδώ και ενάμιση χρόνο, κατήγγειλε εμπλοκή του πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας -και επικεφαλή της κοινοπραξίας που επιθυμεί να εξαγοράσει τη Νιούκαστλ- Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, στην εξαφάνιση του συζύγου της.

Συγκεκριμένα αναφέρεται πως ο Χασόγκτζι, που ασκούσε δριμύτατη κριτική στο καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας μέσα από τα άρθρα του στη “Washinghton Post”, εθεάθη για τελευταία φορά στις 2 Οκτωβρίου 2018, να εισέρχεται στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τουρκικές αστυνομικές πηγές ο Χασόγκτζι δολοφονήθηκε και διαμελίστηκε εντός του προξενείου από μια δεκαπενταμελή ομάδα, που έφτασε για το σκοπό αυτό από τη Σαουδική Αραβία και έφυγε μετά τη δολοφονία. Επιπλέον σύμφωνα με ανώτερη πηγή από την τουρκική αστυνομία, η δολοφονία βιντεοσκοπήθηκε για να αποδειχτεί ότι η επιχείρηση είχε ολοκληρωθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Τζενγκίζ ζήτησε με επιστολή της στην Premier League να μην επιτραπεί στη “Saudi Public Investment Fund” να εξαγοράσει τη Νιούκαστλ, αναφέροντας παράλληλα πως ο στόχος του πρίγκηπα και της κοινοπραξίας είναι το “ξέπλυμα” μαύρου χρήματος, με τη διοργανώτρια αρχή πλέον να βλέπει τις καταγγελίες να πυκνώνουν και να καλείται να πάρει σημαντικές αποφάσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.