ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Αρον – άρον έκλεισαν το ΟΑΚΑ λόγω «στατικής επάρκειας» του στέγαστρου Καλατράβα αλλά από το 2019 γνώριζαν τα προβλήματα

Χαμός στο Twitter: «Καλά που δεν έχουμε πυρηνικό εργοστάσιο - Μια φορά στα 16.000 χρόνια χαλάει το ΟΑΚΑ»

Αρον – άρον έκλεισαν το ΟΑΚΑ λόγω «στατικής επάρκειας» του στέγαστρου Καλατράβα αλλά από το 2019 γνώριζαν τα προβλήματα

Αρον – άρον έκλεισε χθες το ΟΑΚΑ και μόνο ως «θαύμα» μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι το προηγούμενο διάστημα δεν θρηνήσαμε θύματα καθώς μιλούν πλέον για κατασκευαστικό πρόβλημα!

Αμέσως μετά χθεσινή τη σύσκεψη στο Μαξίμου, εκδόθηκε μια ανακοίνωση από μέρους του ΟΑΚΑ που με…διπλωματική γλώσσα περιγράφει ακριβώς το πρόβλημα.

«Στη μελέτη αναφέρεται ότι οι μεταλλικές κατασκευές του στεγάστρου του Κεντρικού Σταδίου και του Ποδηλατοδρομίου δεν ανταποκρίνονται στα κανονιστικά επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας», αναφέρεται συγκεκριμένα.

Με απλά λόγια, οι μεταλλικές κατασκευές έχουν standards υποδέεστερα των αναγκαίων που διασφαλίζουν στατική επάρκεια

Σύμφωνα με τους επιστήμονες το «λουκέτο» προκύπτει μετά την ελλιπή συντήρηση που παρατηρήθηκε.

Η είδηση, όμως, δεν ήταν «βόμβα» αλλά κάτι το αναμενόμενο, με τη διαφορά ότι η απόφαση για το κλείσιμο του ΟΑΚΑ άργησε 4 χρόνια, ενώ εκ θαύματος με τόσα παιχνίδια και χιλιάδες ανθρώπους μέσα στο γήπεδο δεν είχαμε κάποια νέα εθνική τραγωδία.

Ειδικότερα, το 2019, η κυβέρνηση της ΝΔ ζήτησε έκθεση από το υπουργείο Υποδομών που παραδόθηκε το επόμενο έτος. Η έκθεση διαπίστωνε σειρά προβλημάτων στο στέγαστρο τα οποία έπρεπε να αντιμετωπιστούν άμεσα, αλλά όλα έμειναν στο… συρτάρι.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του 2019 και του 2020 από την μελέτη που είχε το Υποδομών εντοπίστηκαν τεράστια προβλήματα στις εγκαταστάσεις και πολύ μεγαλύτερα από του αναμενόμενου.

Το 2018 είχαν παρατηρηθεί ταλαντώσεις σε κερκίδες κατά τη διάρκεια αγώνα, οι οποίες είχαν γεννήσει ήδη από τότε σειρά ερωτημάτων για τη στατική επάρκεια της εγκατάστασης.

Πώς αντέδρασε το Twitter

Πρώτο trend στο Twitter/x έγινε το κλείσιμο του εμβληματικού σταδίου που έχει φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 καθώς και άλλες σημαντικές διοργανώσεις.

Ένα αρκετά μεγάλο μέρος των χρηστών αντέδρασε έντονα σχετικά με τις πρόσφατες διοργανώσεις που φιλοξένησε ο χώρος οι οποίες ήταν μάλιστα και ιδιαίτερα πολυπληθείς και αναρωτήθηκε «πώς δεν θρηνήσαμε θύματα;».

Δείτε ορισμένα χαρακτηριστικά «τιτιβίσματα»:

https://twitter.com/_dimitris2121/status/1707847124635832416?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1707847124635832416%7Ctwgr%5E5f535694bac31d081afdd109e2cd653bd0f70a8e%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.newsbreak.gr%2Fellada%2F512276%2Faporisan-kai-oi-epistimones-gia-to-kleisimo-toy-oaka-pos-antedrase-to-twitter%2F

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.