ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Επιστολή διαμαρτυρίας στέλνουν προσωπικότητες του ποδοσφαίρου της Ρωσίας σε FIFA και UEFA για τον αποκλεισμό

«Δεν καταλαβαίνουμε ούτε αποδεχόμαστε αυτή την απόφαση» δηλώνουν οι παίκτες

Επιστολή διαμαρτυρίας στέλνουν προσωπικότητες του ποδοσφαίρου της Ρωσίας σε FIFA και UEFA για τον αποκλεισμό

Επιστολή έστειλαν στους προέδρους της FIFA και UEFA, Τζάνι Ινφαντίνο και Αλεξάντερ Τσέφεριν, προσωπικότητες του ποδοσφαίρου της Ρωσίας, πρώην παίκτες και προπονητές, ώστε να επανεξετάσουν την απόφαση αποκλεισμού των ρωσικών εθνικών ομάδων και συλλόγων από τις διεθνείς διοργανώσεις.

«Δεν καταλαβαίνουμε ούτε αποδεχόμαστε αυτή την απόφαση. Η αποστολή του ποδοσφαίρου είναι να ενώσει όλους τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, όντας ένα δημοφιλές, δημοκρατικό παιχνίδι απαλλαγμένο από κάθε μορφής διάκριση.

Δεν είναι όμως αυτή η απόφαση της FIFA και της UEFA κατά των Ρώσων ένα ιδιαίτερα κραυγαλέο παράδειγμα διακρίσεων; Παίκτες όλων των ηλικιών, συλλόγων και εθνικών, αγόρια και κορίτσια, οπαδοί, υπάλληλοι αθλητικών οργανώσεων, όλοι θα επηρεαστούν από αυτή την απόφαση», αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή, την οποία υπογράφει, ανάμεσα σε άλλους και ο Ντμίτρι Αλενίσεφ, όπως σημειώνει η πορτογαλικά εφημερίδα «A Bola».

Στη συνέχεια, προειδοποιώντας για τις «απρόβλεπτες συνέπειες» αυτής της απόφασης, η επισημαίνει επίσης το μέλλον των σημερινών αθλητών, τονίζοντας ότι ο αποκλεισμός της Ρωσίας από διεθνείς αγώνες, δεν βοηθά στην επίλυση των γεωπολιτικών ζητημάτων στα οποία βασίζεται αυτή η απόφαση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η Ρωσία ήταν πάντα ένας έμπιστος συνεργάτης της FIFA και της UEFA. Το 2018 πραγματοποιήσαμε το καλύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο όλων των εποχών, σύμφωνα με τον κ. Ινφαντίνο. Η Ρωσία υποστηρίζει πάντα τα κύρια έργα και πρωτοβουλίες που παρουσιάζονται από τη FIFA και την UEFA. Υπενθυμίζουμε ότι η FIFA και η UEFA πρέπει να προστατεύσουν τα συμφέροντα της ποδοσφαιρικής κοινότητας και τους ζητάμε να ανακαλέσουν μια μεροληπτική και επικίνδυνη απόφαση όσον αφορά τις επιπτώσεις της στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο». 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.