FINA: Αποκλείστηκαν Ρωσία και Λευκορωσία από το παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου

Επιβεβαιώθηκε η πειθαρχική έρευνα για τον Ρώσο Ολυμπιονίκη Ε.Ρίλοφ

FINA: Αποκλείστηκαν Ρωσία και Λευκορωσία από το παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου

H FINA (Παγκόσμια ομοσπονδία υγρού στίβου) αποφάσισε να αποκλείσει τους αθλητές και τους αξιωματούχους Ρωσίας και Λευκορωσίας από το παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου, που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στη Βουδαπέστη.

Αυτό σημαίνει πως δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην κολύμβηση, στην υδατοσφαίριση, στις καταδύσεις, στην συγχρονισμένη κολύμβηση και στο open water.

Στο μεταξύ το παιχνίδι της Ρωσίας με την Ελλάδα για το World League πόλο ανδρών που είχε προγραμματιστεί για τις 8/3 στην Αγία Πετρούπολη λόγω της επέμβασης στην Ουκρανία αναβλήθηκε και πλέον η FINA αποφάσισε να μην διεξαχθεί και έστειλε απευθείας την Ελλάδα (μαζί με την Κροατία) στην τελική φάση.

Παράλληλα, η FINA αποφάσισε να αφαιρέσει από το Καζάν τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κολύμβησης σε 25άρα πισίνα, που επρόκειτο να φιλοξενηθεί στη ρωσική πόλη από τις 17 έως τις 22 Δεκεμβρίου.

Ακόμη επιβεβαιώθηκε η πειθαρχική έρευνα για τον Ρώσο Ολυμπιονίκη της κολύμβησης, Εβγκένι Ρίλοφ, λόγω της συμμετοχής του σε εκδήλωση υπέρ της ρωσικής επέμβασης, στο στάδιο «Λουζνίκι» της Μόσχας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ρίλοφ, τον οποίο οι φωτογραφίες δείχνουν να παρελαύνει με τα μετάλλιά του και το γράμμα “Ζ” στη στολή του, κατηγορείται για παραβίαση των κανονισμών της διεθνούς ομοσπονδίας και κινδυνεύει με βαριά τιμωρία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.