Forbes: Αυτοί είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές στον κόσμο – Σε ποια θέση βρίσκεται ο Γ.Αντετοκούνμπο

Πόσα έβγαλε το 2021

Forbes: Αυτοί είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές στον κόσμο – Σε ποια θέση βρίσκεται ο Γ.Αντετοκούνμπο

Στη 10η θέση της λίστας του Forbes με τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές στον κόσμο για το 2021 βρέθηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ο Έλληνας σταρ των Μιλγουόκι Μπακς την περασμένη χρονιά είχε έσοδα ύψους 80,9 εκατομμυρίων δολαρίων, με τα 39,9 εκατ. δολ. να προέρχονται από το συμβόλαιο που έχει υπογράψει με τα «ελάφια» και τα υπόλοιπα από χορηγικές συμφωνίες.

Forbes: Στην πρώτη θέση των πιο ακριβοπληρωμένων ο Μέσι

Στην πρώτη θέση της λίστας του Forbes ήταν ο σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν, Λιονέλ Μέσι, με έσοδα περίπου 130 εκατομμυρίων δολαρίων (125 εκατομμύρια ευρώ), μπροστά από τους Λεμπρόν Τζέιμς και Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο 34χρονος Αργεντινός ποδοσφαιριστής επέστρεψε στην κορυφή της σχετικής λίστας, απ’ όπου τον είχε εκτοπίσει πέρυσι ο σταρ των μεικτών πολεμικών τεχνών (MMA) Κόνορ ΜακΓκρέγκορ.

Από τα 130 εκατομμύρια δολάρια του ακαθάριστου εισοδήματός του προ φόρων (όπως το 2019 και το 2020, όταν ακόμα έπαιζε στην Μπαρτσελόνα), τα 75 εκατομμύρια δολάρια (72 εκατομμύρια ευρώ) προέρχονται από το συμβόλαιό του (επικυρώσεις και αθροιστικοί μισθοί) με την Παρί και 55 εκατομμύρια προέρχονται από τις εμπορικές της δραστηριότητες, συγκεκριμένα με την Adidas, την Budweiser και την Pepsi Cola.

Λίστα Forbes: Στην 7η θέση ο Φέντερερ… χωρίς έσοδα από αγώνες

Ο αστέρας των Λέικερς, Λεμπρόν Τζέιμς, είναι δεύτερος με 121,2 εκατομμύρια δολάρια σε κέρδη (116,8 εκατομμύρια ευρώ). Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που επέστρεψε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη φετινή σεζόν, συμπληρώνει το βάθρο με έσοδα 115 εκατομμυρίων δολαρίων (110 εκατ. ευρώ). Ο Πορτογάλος επιθετικός έχει ισορροπημένες απολαβές, αφού 60 εκατομμύρια προέρχονται από το αθλητικό του συμβόλαιο και 55 από άλλες δραστηριότητες, ιδίως από χορηγίες, μεταξύ άλλων με τη Nike.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να σημειωθεί ότι ο Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος ξεχωρίζει στην 7η θέση με 90,7 εκατομμύρια δολάρια εισόδημα, είδε τα 90 εκατ. να προέρχονται από τις εμπορικές του δραστηριότητες, καθώς o τραυματισμός του στο γόνατο τον κράτησε εκτός δράσης για μεγάλο διάστημα.

Η πρώτη δεκάδα στη λίστα «Forbes»:

  1. Λιονέλ Μέσι (130 εκατ. δολάρια)
  2. Λεμπρόν Τζέιμς (121,2 εκατ. δολάρια)
  3. Κριστιάνο Ρονάλντο (115 εκατ. δολάρια)
  4. Νεϊμάρ (95 εκατ. δολάρια)
  5. Στεφ Κάρι (92,8 εκατ. δολάρια)
  6. Κέβιν Ντουράντ (92,1 εκατ. δολάρια)
  7. Ρότζερ Φέντερερ (90,7 εκατ. δολάρια)
  8. Κανέλο Άλβαρεζ (90 εκατ. δολάρια)
  9. Τομ Μπρέιντι 83,9 εκατ. δολάρια)
  10. Γιάννης Αντετοκούνμπο (80,9 εκατ. δολάρια)
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.