ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η αθλήτρια της ενόργανης που ρίσκαρε τη ζωή της με τη πιο ριψοκίνδυνη άσκηση

Μετά από αυτήν απαγορεύτηκε δια παντώς

Η αθλήτρια της ενόργανης που ρίσκαρε τη ζωή της με τη πιο ριψοκίνδυνη άσκηση

Όταν μιλάμε για ενόργανη γυμναστική το πρώτο όνομα που μας έρχεται στο μυαλό είναι η Νάντια Κομανέτσι. Το απόλυτο 10 που πήρε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόντρεαλ το 1976 πέρασε στην ιστορία και έδωσε άλλη αίγλη στο άθλημα.

Όμως 4 χρόνια πριν στη Δυτική Γερμανία, οι κριτές έπρεπε να δώσουν το απόλυτο 10 σε μια άλλη αθλήτρια της Σοβιετικής Ένωσης, την Κόρμπουτ από την Λευκορωσία.

11.000 θεατές, όρθιοι, ζητοκραύγαζαν και απαιτούσαν από την κριτική επιτροπή να επιβραβεύσει την καταπληκτική αθλήτρια με 10αρια.

Όμως η επιτροπή την βαθμολόγησε με 9.8. Ουσιαστικά την τιμώρησε γιατί η άσκησή της ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη για την σωματική ακεραιότητα.

Η Κόρμπουτ έκανε κάτι που μέχρι τότε έμοιαζε ασύλληπτο. Η Κόρμπουτ πάτησε και στάθηκε στον ψηλότερο ζυγό, επιχειρώντας από την υψηλότερη δυνατή θέση ένα ανάποδο σάλτο. Μετά την περιστροφή συνδέθηκε πάλι με τον ψηλό ζυγό κι έπειτα, με τη φορά που είχε, έπεσε με τους μηρούς στο χαμηλότερο μονόζυγο για να κάνει ακόμα μία οριζόντια στροφή και να πιάσει το ψηλότερο.

Μάλιστα εκτέλεσε τις ασκήσεις με απίστευτη ταχύτητα, κάτι που έκανε την άσκηση ακόμα πιο επικίνδυνη. Η βαθμολογία των κριτών της στέρησε το χρυσό μετάλλιο, αφού για απειροελάχιστη διαφορά βρέθηκε στη δεύτερη θέση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Κόρμπουτ στη συνέντευξη της είπε ότι βρήκε αυτή την άσκηση επειδή απλά βαριόταν να κάνει όλο τα ίδια. Η ομοσπονδία για να περάσει το μήνυμα στις υπόλοιπες αθλήτριες απαγόρευσε την συγκεκριμένη άσκηση, με την αιτιολογία ότι είναι άκρως επικίνδυνη και μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες σωματικές ζημιές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.