Η Εισαγγελία άσκησε έφεση για την αθώωση του Σεπ Μπλάτερ και του Μισέλ Πλατινί

Δεν έχουν ξεμπερδέψει ακόμα με τις δικαστικές αίθουσες οι Μισέλ Πλατινί και Σεπ Μπλάτερ

Η Εισαγγελία άσκησε έφεση για την αθώωση του Σεπ Μπλάτερ και του Μισέλ Πλατινί

Ο Ελβετός εισαγγελέας προσέφυγε κατά της αθωωτικής απόφασης, για τον Μισέλ Πλατινί και τον συμπατριώτη του, πρώην πρόεδρο της FIFA, σχετικά με υπόθεση απάτης.

Η απόφαση σχετικά με την αθώωση των δύο ανδρών (8 Ιουλίου) έρχεται μετά από δύο εβδομάδες δίκης οι οποίες ακολούθησαν την εξαετή έρευνα πάνω στην υπόθεση παράνομης πληρωμής δύο εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων από τον 86χρονο Σεπ Μπλάτερ στον 67χρονο Πλατινί. Η υπεράσπιση και η εισαγγελία, συμφώνησαν σε ένα σημείο και συγκεκριμένα στο ότι ο Γάλλος, ήταν «πολύ καλός σύμβουλος» του Μπλάτερ μεταξύ 1998 και 2002, κατά την πρώτη θητεία του δεύτερου ως επικεφαλής της FIFA.

Βέβαια πρέπει να αναφέρουμε ότι και οι δύο άνδρες υπέγραψαν συμβόλαιο το 1999 συμφωνώντας με ετήσια αμοιβή 300.000 ελβετικά φράγκα, πλήρως πληρωμένα από την FIFA.

Τον Ιανουάριο του 2011, ο Γάλλος, ο οποίος είχε γίνει Πρόεδρος της UEFA (2007-2015)- «διεκδίκησε αξίωση δύο εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων», γεγονός που χαρακτηρίσθηκε ως «ψεύτικο τιμολόγιο» από τους κατηγόρους. Έτσι, οι δυο τους ανακοίνωσαν ότι είχαν αποφασίσει εξαρχής για ετήσιο μισθό ενός εκατομμυρίου ελβετικών φράγκων σε προφορική συμφωνία και χωρίς μάρτυρες, χωρίς τα οικονομικά της FIFA να επιτρέπουν την άμεση πληρωμή στον Πλατινί.

Ο Γάλλος «άξιζε το εκατομμύριό του», είχε διαβεβαιώσει ο Σεπ Μπλάτερ τους δικαστές, πριν ο Μισέλ Πλατινί περιγράψει με την σειρά του την ανεπίσημη διαπραγμάτευση: «Εγώ για πλάκα, είπα «πεσέτες, λίρες, ρούβλια». Το δικαστήριο, απεφάνθη ότι η απάτη «δεν διαπιστώθηκε με βεβαιότητα», εφαρμόζοντας επομένως τη γενική αρχή του ποινικού δικαίου, σύμφωνα με την οποία «η αμφιβολία πρέπει να ωφελήσει τον κατηγορούμενο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βέβαια πρέπει να αναφέρουμε ότι στους δύο άνδρες έχει επιβληθεί αποκλεισμός από το 2015, γεγονός που σημαίνει ότι δεν μπορούν να παρευρεθούν σε κανέναν ποδοσφαιρικό αγώνα αλλά ούτε και να έχουν ενασχόληση με το άθλημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.