ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Η FIFA κόβει τα «πάρε – δώσε»: Νέοι κανονισμοί στους δανεισμούς παικτών

Οι νέοι κανονισμοί θα είναι σε ισχύ από την 1η Ιουλίου

Η FIFA κόβει τα «πάρε – δώσε»: Νέοι κανονισμοί στους δανεισμούς παικτών

Το συμβούλιο της FIFA ενέκρινε νέους κανονισμούς που στοχεύουν στον περιορισμό του αριθμού των δανεικών που μπορεί να υπογράψει ένας σύλλογος.

Έτσι ανακοίνωσε την Τετάρτη το ανώτατο όργανο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου μετά τη συνεδρίασή του ενόψει του 72ου Τακτικού Συνεδρίου στην Ντόχα του Κατάρ.

Σε μια προσπάθεια να προωθηθεί η ανάπτυξη των παικτών και να αποφευχθεί η συσσώρευσή τους, οι σύλλογοι θα μπορούν ν΄ αποκτήσουν οκτώ δανεικούς και να παραχωρήσουν με την ίδια μορφή άλλους τόσους από τη σεζόν 2022/2023.

Ο αριθμός θα μειωθεί σε επτά την χρονιά 2023/2024 και στη συνέχεια θα παραμείνει στους έξι από το 2024/2025 και μετά.

Οι ρυθμίσεις περιλαμβάνουν επίσης την καθιέρωση ελάχιστης διάρκειας δανεισμού, η οποία θα είναι μεταξύ δύο μεταγραφικών «παραθύρων», ενώ η μέγιστη διάρκειά τους θα είναι ένας χρόνος.

Οι εγχώριοι ποδοσφαιριστές κι όσοι είναι κάτω των 21 ετών θα εξαιρεθούν από τους κανονισμούς.

Η FIFA πρόσθεσε ότι ένας σύλλογος θα μπορεί να παραχωρήσει το πολύ τρεις επαγγελματίες δανεικούς σε έναν άλλο και ν΄ αποκτήσει το πολύ τρεις επαγγελματίες δανεικούς από έναν σύλλογο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Απαγορεύεται επίσης ο «υπερδανεισμός» παικτών σε τρίτο σύλλογο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.