ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο πλουσιότερος σύλλογος στον κόσμο

Ξεπέρασε τη Μάντσεστερ Σίτι

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο πλουσιότερος σύλλογος στον κόσμο

Η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους πιο ισχυρούς οικονομικά συλλόγους του κόσμου σύμφωνα με έκθεση της Deloitte «γκρεμίζοντας» τη Μάντεστερ Σίτι παρά το εντυπωσιακό της τρεμπλ πέρυσι.

Στην έκθεση, η οποία διαπίστωσε ότι τα έσοδα των κορυφαίων 20 πλουσιότερων ανδρικών συλλόγων αυξήθηκαν κατά 14% 10 δισ. ευρώ την περασμένη σεζόν, υπάρχει μια ακόμα έκπληξη, καθώς η Τότεναμ ξεπέρασε την Τσέλσι και έγινε η πλουσιότερη ομάδα στο Λονδίνο.

Άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία είναι τα εξής. Φαίνεται να έχει μπει φρένο στην έκταση της κυριαρχίας της Premier League, με μόνο οκτώ αγγλικούς συλλόγους να βρίσκονται στην πρώτη 20άδα σε σύγκριση με 11 το 2021/22.

Οι κακές εμφανίσεις της Λίβερπουλ στον αγωνιστικό χώρο την οδήγησαν σε πτώση από την τρίτη στην έβδομη θέση, τη μεγαλύτερη πτώση οποιουδήποτε συλλόγου στην πρώτη 20άδα, αφού τα έσοδά της μειώθηκαν από 594,3 εκατομμύρια λίρες σε 593,8 εκατομμύρια λίρες.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (649 εκταομμύρια λίρες) υποχώρησε μία θέση στην πέμπτη, ενώ η Τότεναμ (549 εκταομμύρια λίρες) ανέβηκε στην όγδοη θέση μπροστά από την Τσέλσι (513 εκταομμύρια λίρες) στην ένατη και την Άρσεναλ (463 εκταομμύρια λίρες) στην 10η.

Οι Λέστερ, Λιντς και Έβερτον έπεσαν εκτός 20άδας και αντικαταστάθηκαν από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, τη Νάπολι και τη Μαρσέιγ.

«Δείχνει ότι η Premier League δεν μπορεί να επαναπαυθεί στις δάφνες της», δήλωσε ο Τιμ Μπριτζ, επικεφαλής συνεργάτης στο Sports Business Group της Deloitte.

Η Ρεάλ Μαδρίτης επέστρεψε στην πρώτη θέση αφού αύξησε τα έσοδά της κατά 119 εκατομμύρια £ σε 723 εκατομμύρια λίρες από τα εισιτήρια, τις ισχυρές επιδόσεις λιανικής και τα αυξημένα έσοδα από χορηγίες.

Η Σίτι είχε επίσης ισχυρή απόδοση και έκανε ρεκόρ 718 εκατομμυρίων λιρών σε έσοδα κατά τη διάρκεια της σεζόν 2021-22.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Τα έσοδα της Σίτι την ημέρα των αγώνων είναι 83 εκατομμύρια ευρώ [71 εκατομμύρια λίρες]. Αλλά το ερώτημα είναι πώς μπορούν να ξεπεράσουν τα 100 εκατομμύρια ευρώ, που είναι το κατώφλι των συλλόγων με καινοτόμα νέα γήπεδα. Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα θα ξεπεράσουν πολύ αυτόν τον αριθμό στο μέλλον και η Τότεναμ το έχει ξεπεράσει σημαντικά τώρα», τόνισε ο Μπριτζ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.