ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Με ηλεκτρονικό εισιτήριο από σήμερα η είσοδος στα γήπεδα – Τι ισχύει με τους ανήλικους

Απαραίτητη η εγγραφή στο ΕμΕπ πριν από το Gov.gr Wallet

Με ηλεκτρονικό εισιτήριο από σήμερα η είσοδος στα γήπεδα – Τι ισχύει με τους ανήλικους

Σήμερα Τρίτη 9 Απριλίου, τίθεται σε ισχύ η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου για είσοδο στα γήπεδα της χώρας μας, τόσο για τους αγώνες της Super League 1, όσο και του ελληνικού Κυπέλλου.

Η νέα διαδικασία ταυτοποίησης θα πραγματοποιείται από το ψηφιακό πορτοφόλι, το Gov.gr wallet.

Απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι όσοι δεν το έχουν «κατεβάσει» στο κινητό τους να εγγραφούν στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕμΕπ), το emep.gov.gr

Απαραίτητη η εγγραφή στο ΕμΕπ πριν από το Gov.gr Wallet

Οι πολίτες για να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή Gov.gr Wallet θα χρειαστούν τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet και πιστοποιημένο αριθμό κινητού τηλεφώνου, ο οποίος πιστοποιείται αποκλειστικά μέσω της καταχώρισης στοιχείων στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕμΕπ).

Συγκεκριμένα, για τους ενήλικες, αρχικά γίνεται η εγγραφή στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας, (στην πλατφόρμα https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/stoikheia-polite-kai-tautopoietika-eggrapha/ethniko-metroo-epikoinonias-emep), συνδέονται στο wallet μέσω taxis, επιλέγουν το εισιτήριο και έτσι μπαίνει το εισιτήριο στο wallet και κατόπιν εμφανίζεται το QR Code ή το Barcode, με το οποίο θα εισέρχεται ο κάθε φίλαθλος στο γήπεδο.

Όσον αφορά στους ανήλικους άνω των 15 ετών, οι οποίοι έχουν προσωπικούς κωδικούς- διαπιστευτήρια TAXISnet και το κινητό τους τηλέφωνο είναι καταχωρημένο στο ΕμΕπ – emep.gov.gr, θα ακολουθούν την ίδια διαδικασία, όπως και οι ενήλικες για την είσοδό τους στα γήπεδα με το Gov.gr Wallet.

Στην περίπτωση των ανηλίκων κάτω των 15 ετών η είσοδός τους στο γήπεδο θα γίνεται εφόσον ο γονέας ή κηδεμόνας του ταυτοποιεί το εισιτήριο και το αποθηκεύει στην εφαρμογή.

Σε περίπτωση που ο ανήλικος συνοδεύεται από άλλον ενήλικα, κατά τη διαδικασία ταυτοποίησης του εισιτηρίου, όποιος έχει την κηδεμονία ή και την επιμέλεια δηλώνει τον ΑΦΜ του ενήλικου που θα συνοδεύσει τον ανήλικο, υπό την προϋπόθεση ότι ο ενήλικος συνοδός έχει ήδη ταυτοποιήσει και αποθηκεύσει το δικό του εισιτήριο στο Gov.gr Wallet.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τη λήξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου οι φίλαθλοι θα έχουν τη δυνατότητα να εισέρχονται στους αγωνιστικούς χώρους τόσο με το εισιτήριό τους στο Gov.gr Wallet, όσο και με τον τρόπο που ισχύει και σήμερα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.