ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μουντιάλ 2022: Οι οικογένειες των εργατών που σκοτώθηκαν στο Κατάρ διεκδικούν αποζημιώσεις ύψους 330 εκ.ευρώ

Εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον Κατάρ και FIFA

Μουντιάλ 2022: Οι οικογένειες των εργατών που σκοτώθηκαν στο Κατάρ διεκδικούν αποζημιώσεις ύψους 330 εκ.ευρώ

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Guardian που έριξε φως στις σκιώδεις πτυχές του επερχόμενου Μουντιάλ έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις εντός της ποδοσφαιρικής κοινότητας, η οποία απαιτεί απονομή δικαιοσύνης για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που υφίστανται εδώ και χρόνια οι μετανάστες – εργάτες στο Κατάρ.

Εργατικά ατυχήματα, καμπίνες γεμάτες με πέντε και έξι άτομα, παράνομες πληρωμές ήταν μόνο μερικά από τα στοιχεία – δεδομένα που παρουσιάζονται στο ρεπορτάζ της αγγλικής εφημερίδας, με την Daily Mail να πηγαίνει το θέμα ένα βήμα παραπέρα και να κάνει λόγο για 2,823 μετανάστες που έχασαν τη ζωή τους κατά την διάρκεια των κατασκευαστικών και οργανωτικών έργων.

Πρόσφατα η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FA) έσπασε τη σιωπή της και ζήτησε αποζημιώσεις για τις οικογένειες που είδαν τους ανθρώπους τους να τραυματίζονται ή να σκοτώνονται στα γήπεδα του Κατάρ, με τους συγγενείς των θυμάτων πλέον να παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους!

Όπως έγινε γνωστό, οι οικογένειες ενώνουν τις φωνές τους και ζητούν από το Κατάρ και τη FIFA κοντά στα 330 εκατομμύρια ευρώ σε αποζημιώσεις, ποσό δηλαδή που ισοδυναμεί με το συνολικό χρηματικό έπαθλο που θα διανεμηθεί στις συμμετέχουσες ομάδες του Μουντιάλ!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά της, η διοργανώτρια χώρα υποστηρίζει πως οι νεκροί στα έργα για την ανέγερση των γηπέδων ανέρχονται μόλις στους… τρεις και δηλώνει έτοιμη για τον δικαστικό αγώνα που θα βρει μπροστά της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.