ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ν.Μαραντόνα: Ανατροπή στη δημοπρασία της φανέλας – «Δεν είναι αυτή που φορούσε ο μπαμπάς μου»

Αντίθετη στην πώληση της φανέλας και η γυναίκα του Ν.Μαραντόνα

Ν.Μαραντόνα: Ανατροπή στη δημοπρασία της φανέλας – «Δεν είναι αυτή που φορούσε ο μπαμπάς μου»

Η κόρη του Ντιέγκο Μαραντόνα, Ντάλμα, περιπλέκει την πώληση της φανέλας του πατέρας της από τον Άγγλο μέσο Στιβ Χοτζαπό καθώς ισχυρίζεται ότι «η λάθος φανέλα βγαίνει σε δημοπρασία».

Τονίζει πως ο Χοτζ πήρε τη φανέλα που φορούσε ο Μαραντόνα στο πρώτο ημίχρονο.

«Δεν είναι η φανέλα που φορούσε ο μπαμπάς μου στο δεύτερο ημίχρονο», είπε η Ντάλμα Μαραντόνα στο ραδιόφωνο Metro. «Ξέρω σίγουρα ότι δεν την έχει, και ξέρω ποιος την έχει», πρόσθεσε. «Δεν θέλω να πω ποιος την έχει, γιατί είναι τρελός».

Ο οίκος Sotheby’s, σύμφωνα με τον οποίο η φανέλα θα πουληθεί 4 εκατομμύρια λίρες (4,79 εκατομμύρια ευρώ), είπε ότι χρησιμοποίησε ειδική τεχνολογία για να διαπιστωθεί εάν είναι αυτή η φανέλα στα δύο γκολ «εξετάζοντας μοναδικές λεπτομέρειες».

Αλλά και η πρώην σύζυγος του Μαραντόνα, Κλαούντια Βιγιαφάνε, δήλωσε ο Χοτζ δεν χρειαζόταν να πουλήσει την ιστορική φανέλα. «Δεν νομίζω ότι χρειάζεται τα χρήματα, εκτός αν τα διαθέσει για καλό σκοπό», είπε στην εφημερίδα Clarin. «Θα ήταν καλό να την αγόραζε η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Αργεντινής».

Πάντως, ο οίκος Sotheby’s επισήμανε επίσης τα λόγια του Μαραντόνα από την αυτοβιογραφία του «το χέρι του θεού», όπου ανέφερε πως έδωσε τη φανέλα του, στο τέλος του αγώνα, στον Χοτζ. Επίσης αναφέρθηκε ότι η φανέλα βρισκόταν στο εθνικό μουσείο ποδοσφαίρου για σχεδόν δύο δεκαετίες και ποτέ δεν υπήρξε ισχυρισμός ότι δεν ήταν αυτή που φορούσε ο Μαραντόνα όταν σκόραρε τα γκολ.

Η ηλεκτρονική δημοπρασία διαρκεί από τις 20 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου.

Ο Μαραντόνα, ο οποίος οδήγησε την Αργεντινή στην κατάκτηση του Μουντιάλ το 1986, πέθανε σε ηλικία 60 ετών στις 25 Νοεμβρίου 2020, από καρδιακή ανακοπή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.