ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Στην δημοσιότητα η πρώτη φωτογραφία της συλληφθείσας σταρ του WNBA Μπρίτνεϊ Γκράινερ από την Ρωσία (φώτο)

Η φωτογραφία παρουσιάστηκε από την κρατική τηλεόραση της Ρωσίας

Στην δημοσιότητα η πρώτη φωτογραφία της συλληφθείσας σταρ του WNBA Μπρίτνεϊ Γκράινερ από την Ρωσία (φώτο)

Οι ρωσικές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία της Αμερικανίδας μπασκετμπολίστριας, Μπρίτνεϊ Γκράινερ, μετά την σύλληψη της, την ώρα που στις ΗΠΑ μεγαλώνει το κίνημα για την απελευθέρωση της.

Μια φωτογραφία που τη δείχνει να στέκεται σ’ έναν τοίχο κρατώντας ένα λευκό χαρτί το οποίο προφανώς αναγράφει το όνομα της.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία παρουσιάστηκε από την κρατική τηλεόραση της Ρωσίας, χωρίς να δοθεί καμία άλλη πληροφορία (για το πότε τραβήχτηκε και κυρίως για το που κρατείται η 31χρονη αθλήτρια).

«Είμαστε σε στενή επαφή μαζί της, τους νομικούς που την εκπροσωπούν στη Ρωσία, την οικογένειά της, τις ομάδες της, το WNBA και το NBA», δήλωσε η μάνατζερ της Λίντσεϊ Καγκάβα Κόλας και συμπλήρωσε: «Καθώς πρόκειται για ένα νομικό ζήτημα που βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν είμαστε σε θέση να σχολιάσουμε περαιτέρω τις λεπτομέρειες της υπόθεσής της, αλλά μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι καθώς εργαζόμαστε για να τη φέρουμε στο σπίτι, η ψυχική και σωματική της υγεία παραμένει το πρωταρχικό μας μέλημα».

Υπενθυμίζουμε ότι η Γκράινερ συνελήφθη στο αεροδρόμιο Σερεμέτεβο της Μόσχας όταν κατά τον έλεγχο των αποσκευών σκύλος της Ομοσπονδιακής Τελωνειακής Υπηρεσίας εντόπισε ύποπτη μυρωδιά στις βαλίτσες και μετά από τον σχετικό έλεγχο (που καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου) αποδείχθηκε ότι είχε μαζί της χασίς σε μορφή ελαίου ειδικά συσκευασμένο σε φιαλίδια για ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Η Γκράινερ συνελήφθη και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης που μπορεί να φτάσει και τα 10 χρόνια, ενώ η διπλή ατυχία της είναι ότι πλέον οι διπλωματικές σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας είναι σχεδόν ανύπαρκτες λόγω της επέμβασης στην Ουκρανία.

Η Αμερικανίδα, η οποία αγωνίζεται στο WNBA με τους Φοίνιξ Μέρκιουρι και έχει κατακτήσει δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια, τα τελευταία 6 χρόνια όταν ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της στις ΗΠΑ, μετακομίζει στη Ρωσία και πιο συγκεκριμένα στην ομάδα της Εκατερίνενμπουργκ την οποία έχει οδηγήσει δύο φορές στην κατάκτηση της Euroleague.

Ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα που έχει η Γκράινερ, αφορά την οικογενειακή της κατάσταση, καθώς είναι παντρεμένη με την Σερέλ Γκράινερ και όπως είναι γνωστό η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα στη Ρωσία αντιμετωπίζει τρομερά προβλήματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.