ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ταϊλάνδη: Το γήπεδο ποδοσφαίρου που… επιπλέει στο νερό – «Οι παίκτες εξασκούνται και στην κολύμβηση» (βίντεο)

Βρίσκεται στο πλωτό νησί Κο Πανύι, στον κόλπο Φανγκ Νγκα, σπίτι της τοπικής ομάδας Panyee FC

Ταϊλάνδη: Το γήπεδο ποδοσφαίρου που… επιπλέει στο νερό – «Οι παίκτες εξασκούνται και στην κολύμβηση» (βίντεο)

Το ρεκόρ ως η μόνη πλωτή κατασκευή του είδους της, κρατά ένα γήπεδο ποδοσφαίρου στην Ταϊλάνδη, καθώς… επιπλέει στην επιφάνεια του νερού, στην άκρη ενός λιμανιού.

Όπως γράφει η Sun, το απίστευτο γήπεδο βρίσκεται στο πλωτό νησί Κο Πανύι, στον κόλπο Φανγκ Νγκα, σπίτι της τοπικής ομάδας Panyee FC.

Ολόκληρο το νησί που στέκεται σαν τεράστιο σωσίβιο πάνω στη θάλασσα αποτελεί ζωντανό αξιοθέατο, αλλά τα βλέμματα πολλών κλέβει το τερέν.

Συνδέεται με το υπόλοιπο νησί με μία μεταλλική δοκό, και είναι ασυνήθιστα σταθερό.

Αποτελεί νέα κατασκευή, αφού το παλιό γήπεδο, φτιαγμένο από ξύλινες σανίδες και παλιοσίδερα, ανανεώθηκε όταν η Panyee κέρδισε στο τοπικό πρωτάθλημα και έλαβε την ανάλογη οικονομική υποστήριξη.

Το γήπεδο «σχεδία»

Φυσικά, λόγω κατασκευαστικών περιορισμών, δεν γίνεται να έχει τις διαστάσεις κανονικού γηπέδου, ενώ δεν διαθέτει προφανώς κερκίδες. Δύο τέρματα στέκονται στις άκρες τις πλωτής εξέδρας, χωρίς περαιτέρω διαχωριστικά.

Μία τοπική ξεναγός απαντά στον ρεπόρτερ της Sun, περίεργο για το τι συμβαίνει όταν η μπάλα βγαίνει άουτ ή κόρνερ. «Δεν είναι πρόβλημα, απλά οι παίκτες εξασκούνται και στην κολύμβηση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στηριζόμενο πάνω σε ξύλινες δοκούς, η «μικρή Βενετία» του Κο Πανύι φιλοξενεί μόλις 1.600 μόνιμους κατοίκους, από περίπου 360 οικογένειες, ενώ εκτιμάται ότι οι πρώτοι άποικοι του νησιού έφτασαν πριν από περίπου 200 χρόνια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.