ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τσέλσι: Η αποχαιρετιστήρια ανακοίνωση του Ρ.Αμπράμοβιτς μετά την εξαγορά από τον Τ.Μπέλι

Η Τσέλσι εξέδωσε ανακοίνωση για την εξαγορά

Τσέλσι: Η αποχαιρετιστήρια ανακοίνωση του Ρ.Αμπράμοβιτς μετά την εξαγορά από τον Τ.Μπέλι

Έκλεισε και οριστικά σήμερα ο κύκλος της εξαγοράς της Τσέλσι από τον Τοντ Μπέλι, δίνοντας τέλος στην εποχή του Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Όπως ενημερώνει με δήλωσή της η αγγλική ομάδα, «Η Chelsea Football Club μπορεί να επιβεβαιώσει ότι μια οριστική και οριστική συμφωνία υπογράφηκε χθες το βράδυ για την πώληση του Club στην κοινοπραξία Todd Boehly/Clearlake Capital».

Η ανακοίνωση από την Τσέλσι σηματοδοτεί το επίσημο τέλος της εποχής του Ρομάν Αμπράμοβιτς ο οποίος με μία ανακοίνωσή του ενημερώνει πως ο ίδιος αισθάνεται υπερήφανος για όσα πέτυχε η ομάδα επί της προεδρίας του.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Ρομάν Αμπράμοβιτς:

Έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες από τότε που ανακοίνωσα την πρόθεσή μου να πουλήσω την Τσέλσι. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η ομάδα εργάστηκε σκληρά για να βρει τον κατάλληλο θεματοφύλακα για την Chelsea FC που θα ήταν στην καλύτερη θέση για να οδηγήσει με επιτυχία το Club στο επόμενο κεφάλαιο του.

Η ιδιοκτησία αυτής της Λέσχης έχει μεγάλη ευθύνη. Από τότε που ήρθα στην Τσέλσι πριν από σχεδόν είκοσι χρόνια, έχω δει από πρώτο χέρι τι μπορεί να πετύχει αυτός ο σύλλογος.

Στόχος μου ήταν να διασφαλίσω ότι ο επόμενος ιδιοκτήτης έχει μια νοοτροπία που θα επιτρέψει την επιτυχία για την ομάδα ανδρών και γυναικών, καθώς και τη θέληση και την ορμή να συνεχίσει να αναπτύσσεται, όπως και άλλες βασικές πτυχές του Club, όπως η Ακαδημία και το ζωτικό έργο του Ίδρυμα Τσέλσι.

Χαίρομαι που αυτή η αναζήτηση έχει πλέον καταλήξει σε επιτυχή κατάληξη. Καθώς παραδίδω την Τσέλσι στους νέους της φύλακες, θα ήθελα να τους ευχηθώ καλή επιτυχία, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου.

Ήταν τιμή μιας ζωής να είμαι μέρος αυτού του συλλόγου – θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους προηγούμενους και σημερινούς παίκτες, το προσωπικό και φυσικά τους φιλάθλους του Ομίλου για αυτά τα απίστευτα χρόνια.

Είμαι περήφανος που ως αποτέλεσμα των κοινών μας επιτυχιών, εκατομμύρια άνθρωποι θα επωφεληθούν τώρα από το νέο φιλανθρωπικό ίδρυμα που ιδρύεται. Αυτή είναι η κληρονομιά που δημιουργήσαμε μαζί.

Ευχαριστώ.

Ο νέος ιδιοκτήτης αποκτά το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Τσέλσι έναντι 4,2 δισεκατομμυρίων λιρών και η Κυβέρνηση το πρωί της Τετάρτης ανακοίνωσε πως εγκρίνει την αγοραπωλησία του κλαμπ, μετά και την διαβεβαίωση πως ο Αμπράμοβιτς δεν θα έχει κανένα όφελος.

Υπενθυμίζεται ότι η κοινοπραξία υπό την ηγεσία του συνιδιοκτήτη της ομάδας μπέιζμπολ «LA Dodgers» και με την υποστήριξη της «Clearlake Capital» έχει ήδη υπογράψει για την απόκτηση της Τσέλσι σε μια συμφωνία που ξεπερνάει τα 4 δισεκατομμύρια λίρες. Είναι το μεγαλύτερο ποσό που καταβλήθηκε για ποδοσφαιρικό σύλλογο, ξεπερνώντας τα 790 εκατομμύρια λίρες που κατέβαλε η αμερικανική οικογένεια Γκλέιζερ για την απόκτηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενός από τους αντιπάλους της Τσέλσι στην Πρέμιερ Λιγκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το βασικό ποσό των 4,25 δισεκατομμυρίων λιρών περιλαμβάνει το κόστος απόκτησης της Τσέλσι και τις δεσμεύσεις για επένδυση στον σύλλογο του δυτικού Λονδίνου. Για την προστασία των οικονομικών των «μπλε», η συμφωνία περιλαμβάνει περιορισμούς στις αμοιβές διαχείρισης, τις πληρωμές μερισμάτων και το χρέος. Οι νέοι ιδιοκτήτες θα δεσμεύσουν 1,75 δισ. λίρες σε περαιτέρω επενδύσεις προς όφελος του συλλόγου. Αυτό περιλαμβάνει επενδύσεις στο Stamford Bridge, την Ακαδημία, τη Γυναικεία Ομάδα και το προπονητικό κέντρο στο Κίνγκσμεντοου και συνεχή χρηματοδότηση για το Chelsea Foundation.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.