ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πελέ: Αυτό είναι το μυστικό πενήντα χρόνων που κρύβουν τα αποδυτήρια της Σάντος

Πρόκειται για ένα από τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά του ποδοσφαίρου

Πελέ: Αυτό είναι το μυστικό πενήντα χρόνων που κρύβουν τα αποδυτήρια της Σάντος

Τι έκρυψε ο Πελέ μέσα στο ερμάριο που χρησιμοποίησε στο τελευταίο του παιχνίδι με τη Σάντος πριν από 48 χρόνια;

Πρόκειται για ένα από τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά του ποδοσφαίρου, το οποίο ίσως αναγκαστούν να αποκαλύψουν σύντομα οι Αλβινέγκρο.

Ηταν 2 Οκτωβρίου 1974 όταν ο Πελέ έπαιξε για τελευταία φορά με τη φανέλα της Σάντος, με αντίπαλο την Πόντε Πρέτα στη «Βίλα Μπελμίρο», την έδρα της αγαπημένης του ομάδας.
Είκοσι λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα ο Πελέ πήρε την μπάλα γονάτισε στο κέντρο του γηπέδου, άνοιξε τα χέρια του και αποχαιρέτησε.

Στη συνέχεια έκανε τον γύρο του γηπέδου κρατώντας τη φανέλα στα χέρια του και κατευθύνθηκε στα αποδυτήρια.

Ο ιστορικός Γκαμπριέλ Πιερίν που εργαζόταν ως ξεναγός στη Σάντος αποκαλύπτει πως όταν επέστρεψε στα αποδυτήρια ο Πελέ γονάτισε μπροστά στο ερμάριο που χρησιμοποιούσε και ήταν το 16ο από τα αριστερά προς τα δεξιά, το ευχαρίστησε για τη νικηφόρα πορεία του και όλα όσα αντιπροσώπευε στη ζωή του η Σάντος και στη συνέχεια τοποθέτησε μέσα ένα από τα ρούχα του και το κλείδωσε. Φεύγοντας πήρε μαζί του το κλειδί.

Έκτοτε δεν άνοιξε ξανά, παρά τις ανακαινίσεις που έγιναν στα αποδυτήρια όλα αυτά τα χρόνια. Τοποθετήθηκε μάλιστα και μία πόρτα για να προστατεύει το χώρο η οποία είναι μόνιμα κλειδωμένη.

Τα μέλη της Σάντος έχουν εγκρίνει την ανακατασκευή του σταδίου που θα ξεκινήσει στο δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους.

Στις 18 Ιανουαρίου, ωστόσο, είναι προγραμματισμένη συνάντηση των αρχιτεκτόνων του νέου γηπέδου με την ηγεσία του κλαμπ για να συζητήσουν τι θα γίνει με τα ιστορικά στοιχεία του σταδίου, όπως την ντουλάπα του Πελέ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δύο είναι οι πιθανές περιπτώσεις. Είτε να μεταφερθεί στο Μνημείο Επιτευγμάτων ή να παραμείνει στο νέο γήπεδο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.