ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σαν σήμερα πριν από 64 χρόνια ο Πελέ σημείωσε το πιο όμορφο γκολ της καριέρας του (βίντεο)

Η 2α Αυγούστου είναι από τις πιο ξεχωριστές ημερομηνίες για τον θρυλικό Πελέ

Σαν σήμερα πριν από 64 χρόνια ο Πελέ σημείωσε το πιο όμορφο γκολ της καριέρας του (βίντεο)

Η 2α Αυγούστου είναι από τις πιο ξεχωριστές ημερομηνίες για τον θρυλικό Πελέ, καθώς πριν ακριβώς από 64 χρόνια σημείωσε το γκολ που θεωρείται το κορυφαίο της καριέρας του.

Ήταν μία ημέρα σαν σήμερα πριν από 64 χρόνια, στις 2 Αυγούστου 1959, όταν ο «βασιλιάς» του ποδοσφαίρου έδωσε μια απίθανη ποδοσφαιρική παράσταση, την οποία δυστυχώς δεν κατέγραψε ο φακός. Ωστόσο, το γκολ που σημείωσε θα μνημονεύεται στο διηνεκές…

Φορώντας τη φανέλα της Σάντος, στην αναμέτρηση εναντίον της Ατλέτικο Γιουβέντους, στο «Rua Javari Stadium» του Σάο Πάολο, για το πρωτάθλημα της περιοχής, ο Πελέ επιχείρησε και ολοκλήρωσε με επιτυχία κάτι που κάποιοι ούτε καν μπορούν να διανοηθούν.

Με το σκορ στο 3-0 υπέρ της ομάδας του, ο θρυλικός Βραζιλιάνος βρήκε την ευκαιρία να καταπλήξει τα πλήθη στο γήπεδο. Έχοντας δεχθεί την μπάλα από τα δεξιά, έκανε μία ντρίμπλα σε αντίπαλο και έπειτα, πριν στείλει την μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι, την πέρασε πάνω από το κεφάλι των αντιπάλων του, συμπεριλαμβανομένου και του τερματοφύλακα.

Το γκολ αυτό «ζωντάνεψε» μέσω της τεχνολογίας. Έτσι, είναι διαθέσιμο και σε βίντεο για να απολαύσει κανείς την ενέργειά του…

Υπενθυμίζεται ότι ο «βασιλιάς» άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 82 ετών στις 29 Δεκεμβρίου 2022, αφού πάλεψε για περισσότερο από ένα χρόνο με τον καρκίνο του παχέoς εντέρου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, άφησε πίσω του μια τεράστια παρακαταθήκη για το λαοφιλέστερο άθλημα στον πλανήτη, όπως μερικά από τα πιο όμορφα γκολ που έχουν σημειωθεί ποτέ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.