ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Σαν Σίρο»: Κατεδαφίζεται το 2026 το εμβληματικό γήπεδο μετά από 100 χρόνια

Στη θέση του θα χτιστεί ένα νέο γήπεδο

«Σαν Σίρο»: Κατεδαφίζεται το 2026 το εμβληματικό γήπεδο μετά από 100 χρόνια

Ένα από τα πιο εμβληματικά γήπεδα ποδοσφαίρου στον κόσμο, το «Σαν Σίρο», πρόκειται να κατεδαφιστεί, αφού στη θέση του θα χτιστεί ένα νέο γήπεδο, το «The Cathedral».

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με την Gazzetta dello Sport θα γκρεμιστεί μετά τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2026, ώστε να «ανοίξει ο δρόμος» για ένα νέο γήπεδο αξίας 1 δισεκατομμυρίου λιρών το οποίο θα μπορεί να φιλοξενήσει 60.000 θεατές.

Σημειώνεται ότι το «Σαν Σίρο» που είναι η έδρα της Μίλαν και της Ίντερ χτίστηκε το 1925 και «άνοιξε τις πύλες του» το 1926. Σήμερα έχει περισσότερα από 80.000 καθίσματα και είναι ένα από τα πιο εμβληματικά γήπεδα στον κόσμο.

Το γήπεδο αναμένεται να φιλοξενήσει την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2026, ενώ το νέο γήπεδο αναμένεται να είναι έτοιμο τη σεζόν 2027-28.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, η Ίντερ και η Μίλαν εκτιμούν αύξηση εσόδων κατά 120 εκατ. ευρώ στο νέο γήπεδο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το «Σαν Σίρο» φιλοξένησε αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1934 και του 1990, του Euro 1980 ενώ εκεί διεξήχθησαν και οι τελικοί των Κυπέλλων Ευρώπης του 1965, του 1970, του 2001 αλλά και του 2016.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.