ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σερένα Γουίλιαμς: Στα ύψη οι τιμές για ένα εισιτήριο – Ποιοι διάσημοι πήγαν (φωτο)

Όλοι βρέθηκαν χθες στο γήπεδο Arthur Ashe της Νέας Υόρκης

Σερένα Γουίλιαμς: Στα ύψη οι τιμές για ένα εισιτήριο – Ποιοι διάσημοι πήγαν (φωτο)

Το πιο καυτό εισιτήριο για το τένις και τον αθλητισμό είχε όποιος βρέθηκε στο τελευταίο US Open του θρύλου του γυναικείου τένις, Σερένα Γουίλιαμς, σε ένα γήπεδο γεμάτο διασημότητες, συγκίνηση και ενθουσιασμό.

Όλοι βρέθηκαν χθες στο γήπεδο Arthur Ashe της Νέας Υόρκης για ένα και μόνο σκοπό. Να δουν ίσως για τελευταία φορά μια από τις μεγαλύτερες αθλήτριες όλων των εποχών να μεγαλουργεί στο κορτ. Χιλιάδες περίμεναν στην ουρά, βρέθηκαν απ’ έξω για να δουν ή έστω να ακούσουν τη Σερένα Γουίλιαμς να παίζει.

Έχοντας προηγουμένως ανακοινώσει την πρόθεσή της να συνεχίσει να «εξελίσσεται» μακριά από το τένις μετά το φετινό US Open, η Γουίλιαμς υποδέχθηκε την αντίπαλό της, Ντάνκα Κόβινιτς στον πρώτο γύρο των τελικών του τουρνουά, με μια καθαρή νίκη.

Το γήπεδο όμως ήταν γεμάτο, ενθουσιασμό, μια ατμόσφαιρα όπου όλοι ήξεραν ότι αυτό που έβλεπαν, είναι για μια φορά στα χίλια χρόνια. Είναι η έναρξη της τελευταίας παράστασης της Σερένα Γουίλιαμς.

Όπως ήταν φυσικό, γράφει η Daily Mail, η απατενιςίτηση να δει κανείς την Γουίλιαμς για μια τελευταία φορά ήταν ιστορική.

Ο θρύλος του μπόξ , Μάικ Τάισον κάθεται δίπλα στην έτερη- «συνταξιούχο» θρύλο του τένις, Μαρτίνα Ναβρατίλοβα. Μάικ Τάισον και Μαρτίνα Ναβρατίλοβα

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον καθόταν δίπλα στη Δρ. Ρουθ Γουεστχάιμερ, τη διάσημη γερμανοαμερικανίδα σεξοθεραπεύτρια και παρουσιάστρια του talk show.  O Μπίλ Κλίντον με κονκάρδα στα χρώματα της Ουκρανίας/ Φωτογραφία AP

Και φυσικά, ο δισεκατομμυριούχος σύζυγος της Σερένα, Αλέξις Οχάνιαν, φωτογραφήθηκε δίπλα σε μια από τις μεγαλύτερες διασημότητες της βραδιάς…. την τετράχρονη κόρη του ζευγαριού, Ολίμπια. Σπάικ Λι

Παρούσα στην ιστορική αναμέτρηση ήταν και η Βέρα Γουάνγκ, η πασίγνωστη Αμερικανίδα σχεδιάστρια μόδας και πρώην αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ . Bέρα Γουάνγκ

Ο Χιού Τζάκμαν, πλήρωσε κι αυτός για να γίνει θεατής μιας ιστορικής στιγμής για το αθλητισμό και παρακολούθησε με ενθουσιασμό το ματς της Γούιλιαμς.  Ο Χιού Τζάκμαν/ Φωτο AP

Τo ίδιο και η συνάδελφός του Kουίν Λατίφα. Κουίν Λατίφα

«Με βοήθησαν πραγματικά να τα καταφέρω. Ήμουν πραγματικά ενθουσιασμένη»

«Ο κόσμος ήταν τρελός», είπε η Γουίλιαμς κατά τη διάρκεια της τελετής της μετά τον αγώνα, στην οποία μίλησε. «Με βοήθησαν πραγματικά να τα καταφέρω. Ήμουν πραγματικά ενθουσιασμένη. Έλεγα από μέσα μου: “Ναι, το χω!”»

«Θέλω απλώς οι άνθρωποι να σκεφτούν πόσο σκληρά προσπαθεί κανείς», συνέχισε Γούλιαμς, μιλώντας με τον Γκέιλ Κίνγκ του CBS. «Είναι τόσο σημαντικό να τα δίνεις όλα ό,τι κι αν κάνεις, όσα εμπόδια κι αν αντιμετωπίζεις. Έχω πέσει τόσες πολλές φορές, και δημόσια, και έπρεπε να επιστρέψω… αλλά ποτέ δεν τα παρατάω», είπε στη φορτισμένη ομιλία της η Σερένα.

«Ακούγεται κλισέ, αλλά ανεξάρτητα από το τι περνάτε, θέλω απλώς οι άνθρωποι να εμπνέονται από την ιστορία μου. Είμαι από το Κόμπτον της Καλιφόρνια και τα κατάφερα».

Σχεδόν 1000 δολάρια για ένα εισιτήριο

Η μέση τιμή του εισιτηρίου μεταπώλησης για το φετινό US Open αυξήθηκε κατά 68% στα 512 δολάρια από την ανακοίνωση αποχώρησης της Γούιλιαμς, σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων εισιτηρίων και μάρκετινγκ, TicketIQ.

Εν τω μεταξύ και οι τιμές των εισιτηρίων στη μαύρη αγορά για τον αγώνα του πρώτου γύρου της Δευτέρας αυξήθηκαν κατά 300%, με τη μέση τιμή του εισιτηρίου να φτάνει τα 987 $- τιμή ρεκόρ προφανώς, από τότε που η TicketIQ άρχισε να παρακολουθεί τα δεδομένα το 2011.

Στην αρχή του αγώνα η Γουίλιαμς ήταν μουδιασμένη μετά από λίγη ώρα όμως, ξαφνικά, η Ουίλιαμς, που σε λιγότερο από ένα μήνα κλείνει τα 41 της χρόνια, έμοιαζε πολύ περισσότερο με κάποιον με έξι πρωταθλήματα στο Flushing Meadows και 23 τίτλους Grand Slam συνολικά – αριθμοί που δεν ξεπέρασε ποτέ κανείς στην επαγγελματική εποχή του τένις, που ξεκίνησε το 1968. Το παιχνίδι ήταν δικό της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Γουίλιαμς θα συνεχίσει να παίζει τώρα, αντιμετωπίζοντας τη νούμερο 2 της της παγκόσμιας κατάταξης, την Εσθονή Κονταβέιτ Ανέτ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.