Σοκ: Πενταπλασιάστηκαν οι αιφνίδιοι θάνατοι σε ποδοσφαιριστές το 2021 – Επίσημα στοιχεία FIFA – Γιατί;

Μίλησαν σε ελληνική εκπομπή για το τεράστιο πρόβλημα των αιφνίδιων θανάτων

Σοκ: Πενταπλασιάστηκαν οι αιφνίδιοι θάνατοι σε ποδοσφαιριστές το 2021 – Επίσημα στοιχεία FIFA – Γιατί;

Πενταπλασιάστηκαν οι αιφνίδιοι θάνατοι στους ποδοσφαιριστές μέσα στο 2021, κάτι που έχουν παρατηρήσει όλοι, αλλά πλέον επιβεβαιώνεται και από τα επίσημα στοιχεία της FIFA. 

Στην βραδινή εκπομπή του OPEN, «Δίκη», αποκάλυψαν τα επίσημα στοιχεία της FIFA για τους αιφνίδιους θανάτους στους ποδοσφαιριστές και προσπάθησαν να αναλύσουν τα αίτια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της FIFA οι αιφνίδιοι θάνατοι σε ποδοσφαιριστές αυξήθηκαν κατά πέντε φορές το 2021.

Τα στοιχεία τα έδωσε στη δημοσιότητα ο Κυριάκος Θωμαΐδης, ο οποίος τόνισε με αφορμή τον θάνατο του 29χρονου ποδοσφαιριστή στη Λαμία ότι «δεν γίνεται επί μια δεκαετία να είχαμε συγκεκριμένο αριθμό θανάτων μέσα στο γήπεδο και ξαφνικά το 2021 να πάμε πέντε φορές πάνω». 

Ο δημοσιογράφος ζήτησε να γίνει έρευνα για το συγκεκριμένο πρόβλημα, με τον δημοσιογράφος του «Metropolis 95,5» Γιώργο Μπούζο να υποστηρίζει ότι για τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές μια δικαιολογία που μπορεί να υπάρχει είναι ότι είναι πλημμελής ο έλεγχος πριν πάνε να αθληθούν.

Όσον αφορά τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές ο Γ.Μπούζος είπε ότι ίσως οφείλεται στο ντόπινγκ και στο βεβαρημένο πρόγραμμα, παρόλα αυτά τόνισε ότι υπάρχουν και άλλα δύο στοιχεία που πρέπει να εξεταστούν.

Πρώτον εάν είναι post-Covid σύνδρομο και δεύτερον εάν οφείλεται στο εμβόλιο.

Στην εκπομπή μίλησε και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Κοψίδης.

Δείτε όσα ειπώθηκαν: 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.