Χρυσή Μπάλα: Οι διοργανωτές εξηγούν την απουσία του Λ.Μέσι από τη λίστα με τους 30 υποψήφιους

Πολλοί οπαδοί ανά τον κόσμο είναι περίεργοι για την απουσία του Αργεντινού

Χρυσή Μπάλα: Οι διοργανωτές εξηγούν την απουσία του Λ.Μέσι από τη λίστα με τους 30 υποψήφιους

Τους υποψήφιους για τις κατηγορίες που θα βραβευτούν στην εκδήλωση της Χρυσής Μπάλας παρουσίασε το France Football, Λιονέλ Μέσι κάτοχος το βραβείου την προηγούμενη χρονιά να μένει εκτός λίστας για πρώτη φορά από το 2005.

Ο Αργεντινός και ο συμπαίκτης του στην Παρί Σεν Ζερμέν Νεϊμάρ ήταν τα μεγάλα ονόματα που έλειψαν από τη λίστα των 30 υποψηφίων, με την παράλειψη του pulga, κατόχου του περυσινού βραβείου, να αποτελεί το μεγαλύτερο σημείο συζήτησης και διαπληκτισμού από το βράδυ της Παρασκευής όταν και έγιναν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Ο Μέσι σημείωσε μόλις 11 γκολ σε μια εξαιρετικά μη – παραγωγική σεζόν, την πρώτη του στην Παρί Σεν Ζερμέν και χειρότερη από την τελευταία φορά που απουσίαζε από τη λίστα με τη Χρυσή Μπάλα το 2005.

Πολλοί οπαδοί ανά τον κόσμο όμως ήταν περίεργοι για την απουσία του Αργεντινού και το France Football, που διοργανώνει το βραβείο από το 1956, ήθελε να διευκρινίσει τους λόγους της απόφαση μέσω ενός Q&A στην ιστοσελίδα της L’Equipe.

Ο Εμανουέλ Μποζάν, δημοσιογράφος του περιοδικού, ήταν υπεύθυνος για την απάντηση στα ερωτήματα. «Αναπόφευκτα, ο Λιονέλ Μέσι, με τις 15 συνεχόμενες εμφανίσεις του από το 2006, τις επτά νίκες του στη Χρυσή Μπάλα, την ιδιότητα του κατόχου του τίτλου, βαραίνει πολύ όταν πρόκειται για την τελική επιλογή», ​​εξήγησε όταν ρωτήθηκε για την απουσία του επτά φορές κατόχου του βραβείου.

«Ο Αργεντινός συμμετείχε στις συζητήσεις για την λίστα των 30, αλλά τα νέα κριτήρια για τη Χρυσή Μπάλα δεν ήταν ευνοϊκά γι’ αυτόν: εξαφάνιση του κριτηρίου ολόκληρης της καριέρας ενός παίκτη και περιοδικότητα, σύμφωνα με το πρότυπο μιας σεζόν και όχι πλέον για το μεγαλύτερο μέρος ενός ημερολογιακού έτος, γεγονός που δεν καθιστά δυνατή την ενσωμάτωση του Κόπα Αμέρικα της 11ης Ιουλίου του 2021. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι η πρώτη του σεζόν στο Παρίσι ήταν πολύ απογοητευτική τόσο από θεάματος όσο και από πλευράς στατιστικών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Μποζάν σχολίασε και την ένταξη του Κριστιάνο Ρονάλντο αντίπαλου δέοντος του Αργεντινού. «Τα στατιστικά λένε το αντίθετο», είπε ο Μπόγιαν όταν ρωτήθηκε για την απόφαση. «Ο Ρονάλντο έγινε ο πρώτος σκόρερ στο ποδόσφαιρο σε εθνικό επίπεδο αυτή τη σεζόν [117 γκολ]. Ήταν εξαιρετικά καθοριστικός στη φάση των ομίλων του Champions League με τέσσερα γκολ που έδωσαν στην Γιουνάιτεντεπτά βαθμούς. Στην Πρέμιερ Λιγκ, είχε 18 γκολ, συμπεριλαμβανομένων δύο χατ-τρικ. Συνολικά, τα 32 γκολ σε 49 αγώνες δεν είναι τόσα όσα στις καλύτερες σεζόν του, αλλά αρκετά για να είναι ανάμεσα στους 30 καλύτερους παίκτες του κόσμου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.