ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Χρυσός» ο Μ.Τεντόγλου μέσα στην Πόλη αλλά δηλώνει για τα Τέμπη: «Τίποτα δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο» (φώτο-βίντεο)

Η Ελλάδα κατέκτησε το α' της χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης και 8ο συνολικά

«Χρυσός» ο Μ.Τεντόγλου μέσα στην Πόλη αλλά δηλώνει για τα Τέμπη: «Τίποτα δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο» (φώτο-βίντεο)

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε και πάλι την… κορυφή, καθώς πήρε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης.

Συγκλονιστική ήταν η στιγμή της απονομής του χρυσού μεταλλίου του Μίλτου Τεντόγλου για τη νίκη του άλμα σε μήκος.

Οι Έλληνες θεατές στη σάλα που γίνονται οι αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο, ενώ ο ίδιος ο Έλληνας πρωταθλητής έδειχνε ιδιαίτερα συγκινημένος.

#038;ab_channel=0ur9105

Αναμενόμενο ήταν ότι στις δηλώσεις του μετά τη νίκη του στον τελικό του μήκους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης, ο Μίλτος Τεντόγλου θα αναφερόταν στο βαρύ πένθος που έχει σκεπάσει την Ελλάδα εξαιτίας του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

«Είναι τραγικό αυτό που έγινε. Ντρέπομαι και να μιλήσω. Δεν υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε εμείς για να απαλύνει τη λύπη αυτών των ανθρώπων», είπε αρχικά, πριν αναφερθεί στον αγώνα του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Θέλω να ευχαριστήσω τους Έλληνες που ήταν εδώ και έκαναν φανταστική κερκίδα. Όχι μόνο για μένα, αλλά για όλους τους αθλητές. Είναι πολύ σημαντικό για μένα και χαίρομαι που το πέτυχα. Δεν ήμουν τόσο καλός όσο ήθελα, αλλά προσπάθησα για το καλύτερο. Είχα ένα μεγάλο άλμα άκυρο.

Πάντως είμαι ευχαριστημένος. Συνήθως πηδάω περισσότερο μετά το πρώτο άλμα, αλλά δεν μου βγήκε σήμερα. Το πρωινό ξύπνημα είναι δύσκολο για μένα, αν γινόταν βράδυ το αγώνισμα είμαι σίγουρος πως θα έκανα 8,50μ. Κοιμόμουν και κάτι περίεργες ώρες για να φτιάξω όσο μπορώ το πρωινό ξύπνημα.

Δεν είμαι ανίκητος, χάνω κι εγώ κάποιες φορές. Σήμερα θα μπορούσα να χάσω, γιατί δεν ήμουν ο καλύτερος εαυτός μου. Μπορεί κάποιο αουτσάιντερ κάποια φορά να κάνει την έκπληξη. Για το μέλλον θα προσπαθήσω για το καλύτερο. Πανελλήνιο ρεκόρ και το χρυσό στην Βουδαπέστη στο παγκόσμιο είναι οι στόχοι μου».

Ο Μίλτος Τεντόγλου πήρε έτσι το τρίτο σερί χρυσό μετάλλιο σε ευρωπαϊκό κλειστού στίβου (είχαν προηγηθεί αυτά, το 2019 και το 2021 σε Γλασκόβη και Τορούν αντίστοιχα) και συνέχισε το… σερί του και στο σύνολο των διοργανώσεων, έχοντας ανέβει στο βάθρο των τελευταίων πέντε μεγάλων διοργανώσεων που έχει συμμετάσχει τα τελευταία δύο χρόνια, με τέσσερα χρυσά (Ευρωπαϊκό κλειστού, Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμιο κλειστού, Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα) και ένα ασημένιο (Παγκόσμιο πρωτάθλημα).

Η Ελλάδα κατέκτησε έτσι το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης και 8ο συνολικά, με τον Τεντόγλου να φτάνει στην κορυφή, με κορυφαίο άλμα στην πρώτη του προσπάθεια.

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατάφερε να πάρει το χρυσό μετάλλιο τότε θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του Χανς Μπαουμγκάρντνερ με τρία χρυσά σε ευρωπαϊκό κλειστού στίβου. Η βασική διαφορά ωστόσο είναι ότι ο Έλληνας πρωταθλητής θα το έχει κάνει σε τρεις διαδοχικές διοργανώσεις, ενώ ο Γερμανός το είχε καταφέρει μέσα σε επτά.

Ο Μίλτος Τεντόγλου μπήκε με… φόρα στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου, κάνοντας 8,30μ. στο πρώτο του άλμα στον τελικό του μήκους.

Με το άλμα αυτό, ο Μίλτος Τερντόγλου έβαλε γερές βάσεις για ένα μετάλλιο. Με τη συμπλήρωση των δυο πρώτων προσπαθειών στον τελικό του μήκους, ο Έλληνας πρωταθλητής βρισκόταν στην πρώτη θέση, κάνοντας 8,16μ. στη δεύτερη προσπάθεια και άκυρο στην τρίτη του.

Έχοντας “κρατήσει” πίσω του τον ανταγωνισμό, ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε 8,05 μ., στην τέταρτή του προσπάθεια, με πάτημα αρκετά πίσω στην βαλβίδα.

Στα 8,07 μ. ήταν το πέμπτο του άλμα, με τον μεγάλο του αντίπαλο, τον Μοντλέρ να τον ακολουθεί με καλύτερη προσπάθεια στα 8,19 μ. και να μην μπορεί να τον ξεπεράσει ούτε στο τελευταίο του άλμα.

Ο Μίλτος Τεντόγλου ολοκλήρωσε τον αγώνα του, κάνοντας 8,29 μ. και αγκαλιάζοντας την ελληνική σημαία, αμέσως μετά!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.