Αυτός είναι ο λόγος που τα πίσω παράθυρα σε κάποια αυτοκίνητα δεν κατεβαίνουν μέχρι κάτω

Αυτός είναι ο λόγος που τα πίσω παράθυρα σε κάποια αυτοκίνητα δεν κατεβαίνουν μέχρι κάτω

Κάθε αυτοκίνητο έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά, τα οποία το κάνουν και μοναδικό, με μία από τις βασικές διαφορές να βρίσκεται στα παράθυρα των πίσω θέσεων.

Πριν από χρόνια υπήρχε μια θεωρία και μια παραφιλολογία ότι τα πίσω παράθυρα των αυτοκίνητων δεν κατέβαιναν έως κάτω για να μην βγάζουν τα παιδιά τα χέρια τους έξω και κινδυνεύουν. Ωστόσο, δεν είναι αυτή η πραγματικότητα. Ούτε είναι αυτός ο λόγος που τα πίσω παράθυρα σε κάποια αυτοκίνητα δεν κατεβαίνουν εντελώς.

Στην πραγματικότητα, λοιπόν, πρόκειται για την κατασκευή του αμαξώματος. Οι πίσω θόλοι αλλά και το άνοιγμα της πίσω πόρτας καθορίζουν, στην πραγματικότητα, καθορίζει αν το άνοιγμα του παραθύρου θα φτάσει έως κάτω ή όχι. Πιο συγκεκριμένα, αν το κόψιμο της πόρτας είναι έντονο προς τα εμπρός τότε εμποδίζει το παράθυρο από το να κατέβει έως κάτω. Ουσιαστικά, πέφτει επάνω στο θόλο όταν η πόρτα είναι κλειστή.

Ωστόσο, στα σύγχρονα αυτοκίνητα πλέον, και κυρίως σε αυτά τις μικρομεσαίας κατηγορίας το φαινόμενο αυτό είναι πλέον λιγότερο συχνό. Οι διαστάσεις του αμαξώματος έχουν μεγαλώσει, όπως και οι πόρτες που έχουν δικό τους φινιστρίνι.

Ποιος είναι ο ρόλος του φινιστρινιού; Ο ρόλος του είναι να μειώνει, στην πραγματικότητα, το μέγεθος της κινούμενης γυάλινης επιφάνειας. Βάζοντας, λοιπόν, το φινιστρίνι στο πίσω μέρος της πίσω πόρτας το παράθυρο έχει μικρότερη επιφάνεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό, σε συνδυασμό με το μεγαλύτερο μέγεθος της πόρτας μπορεί να κατέβει ως το τέλος και να… χωνευτεί μέσα σε αυτήν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.