ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ηλεκτρικός κινέζικος «δράκος» 550 ίππων αντί μόλις 67.500 ευρώ!

Ηλεκτρικός κινέζικος «δράκος» 550 ίππων αντί μόλις 67.500 ευρώ!

Με απόκοσμη εμφάνιση και πολλά υποσχόμενες προδιαγραφές, το Mecha Dragon της κινεζικής Great Wall αποτελεί ένα τετράθυρο coupe, ικανό να κοιτάξει στα μάτια ακόμα και τους ικανότερους ανταγωνιστές τους.

Αν μέχρι τώρα θεωρούσατε ότι η Porsche Taycan αποτελεί το κορυφαίο ηλεκτροκίνητο sportsedan των ημερών μας, ίσως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε.

Όχι δεν είναι κάποιο από τα πολυδιαφημισμένα μοντέλα της Tesla που απειλεί την πρωτοκαθεδρία της Porsche, αλλά ο κινεζικός δράκος της Great Wall, ο οποίος αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο της Διεθνής Έκθεσης Αυτοκινήτου στην Guangzhou, κλέβοντας τις εντυπώσεις με τον απόκοσμο σχεδιασμό του και τις εντυπωσιακές προδιαγραφές του.

Η αλήθεια είναι ότι το Mecha Dragon -αυτή είναι η πλήρης ονομασία του- δεν θυμίζει σε τίποτα τα μοντέλα στα οποία μάς έχουν συνηθίσει οι Κινέζοι, υιοθετώντας έναν πολύ διαφορετικό σχεδιαστικό κώδικα.

Θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς, ότι η κινεζική πρόταση μοιάζει περισσότερο με Lamborghini παρά με τα πλούσια σε καμπύλες ηλεκτροκίνητα μοντέλα της Porsche και της Tesla.

Πίσω από τις μεταλλικές επιφάνειες του κινεζικού δράκου, κρύβονται δύο ηλεκτρικά μοτέρ συνδυαστικής απόδοσης 550 ίππων και 750 Nm ροπής, όπως άλλωστε και τις μπαταρίες ιόντων-λιθίου χωρητικότητας 115 kWh.

Σύμφωνα με την Great Wall, το Mecha Dragon διαθέτει αυτονομία 802 χιλιομέτρων και την ικανότητα να ανακτά περίπου το 50% της ενεργειακής χωρητικότητας των συσσωρευτών του σε μόλις 10 λεπτά της ώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Mecha Dragon θα παραχθεί σε μόλις 101 μονάδες με την τιμή τους να ανέρχεται στα 67.500 ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.