ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

H Kalashnikov «αφήνει» τα όπλα και ξεκινά την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων (φωτο)

Η Kalashnikov είχε παρουσιάσει το 2018 το Electric CV-1 Concept με το ιδιαίτερα φιλόδοξο σχέδιο να προσπαθήσει να ανταγωνιστεί την Tesla

H Kalashnikov «αφήνει» τα όπλα και ξεκινά την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων (φωτο)

Η ρωσική Kalashnikov «αφήνει» για λίγο την κατασκευή όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού, και προχωρά στην κατασκευή μικρών τρίτροχων και τετράτροχων ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η Kalashnikov είχε παρουσιάσει το 2018 το Electric CV-1 Concept με το ιδιαίτερα φιλόδοξο σχέδιο να προσπαθήσει να ανταγωνιστεί την Tesla. Λίγους μήνες μετά παρουσίασε το πρωτότυπο τετράθυρο Izh UV-4, και τώρα βγήκαν στην επιφάνεια τα ψηφιακά σχέδια της ενδεχόμενης έκδοσης παραγωγής του τελευταίου, παράλληλα με μια μικρότερή του έκδοση χωρίς πόρτες και με τρεις τροχούς.

Τα σχέδια αυτά κατατέθηκαν από την Kalashnikov στο γραφείο πατεντών της Μόσχας, κι δεν φαίνεται να έχουν ιδιαίτερα διαφοροποιημένο σχεδιασμό σε σχέση με το αρχικό πρωτότυπο. Έχει ανοικτούς τροχούς, στρατιωτικού τύπου πόρτες, και αρκετά συμπαγείς διαστάσεις: μήκος μόλις 3,4 μέτρων, πλάτος 1,5 μ. και ύψος 1,7 μ.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ηλεκτροκινητήρας του Izh UV-4 θα αποδίδει 67 ίππους, που δεν είναι λίγοι για το βάρος των μόλις 650 κιλών, και ότι η τελική ταχύτητα θα φτάνει μέχρι τα 80 km/h. Η ρωσική εταιρεία υποστηρίζει ότι η αυτονομία που θα προσφέρει η μπαταρία θα φτάνει τα 150 χιλιόμετρα.

Επίσης, αναφέρεται ότι ο εξοπλισμός του θα έχει όλα τα βασικά στοιχεία, όπως κλιματισμό, θέρμανση, μια ψηφιακή οθόνη στον πίνακα οργάνων και άλλη μία για τα πολυμέσα στο ταμπλό, αλλά και ρυθμιζόμενη ανάρτηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσο για την τρίτροχη έκδοση, έχει μικρότερο μήκος και μεταξόνιο, και θα αφήνει ανοιχτή στον αέρα την καμπίνα των δυο επιβατών της, στις δύο της πλευρές, περίπου ως ένα scooter με οροφή. Το ταμπλό και ο εξοπλισμός θα είναι ίδια με το UV-4. Προς το παρόν είναι άνγωστο πότε τα δύο αυτά μικρά αυτοκίνητα της Kalashnikov θα βγουν στην παραγωγή, αλλά φέρεται αυτό να μην απέχει παρά λίγους μήνες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.