ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Tesla: Εργαζόμενη της εταιρείας καταγγέλλει «γενικευμένη σεξουαλική παρενόχληση»

Tesla: Εργαζόμενη της εταιρείας καταγγέλλει «γενικευμένη σεξουαλική παρενόχληση»

Μήνυση κατά της Tesla υπέβαλε μια εργαζόμενη της εταιρείας στο εργοστάσιο του Fremont στην Καλιφόρνια, καταγγέλλοντας «γενικευμένη σεξουαλική παρενόχληση».

Πρόκειται για την Jessica Barraza, η οποία κατηγορεί την εταιρεία για δημιουργία ενός εχθρικού εργασιακού περιβάλλοντος όπου η σεξουαλική παρενόχληση τόσο κατά της ίδιας όσο και των υπόλοιπων γυναικών ήταν πραγματικά ανεξέλεγκτη.

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, από το 2018 –όταν και έπιασε δουλειά στο εργοστάσιο – μέχρι και σήμερα η Barraza ανεχόταν καθημερινά σχόλια και χειρονομίες σεξουαλικού περιεχομένου.

Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, οι προϊστάμενοί της δεν περιορίζονταν στα παραπάνω αλλά προχωρούσαν και σε άσεμνα αγγίγματα του σώματός της, επικαλούμενοι διάφορες προφάσεις. Παράλληλα, δεν δίσταζαν να τις αναθέτουν διαφορετικές εργασίες, ώστε να βρίσκεται στον ίδιο χώρο με άνδρες οι οποίοι ένιωθαν έντονη έλξη για την ίδια.

«Ήθελα απλά να πηγαίνω στην εργασία μου. Και να στηρίξω την οικογένειά μου, δίχως να αναγκάζομαι να υπομείνω σεξουαλική κακοποίηση. Ένιωσα ταπεινωμένη», αναφέρει η Barraza.

Η γυναίκα γνωστοποίησε τον Γολγοθά της στο τμήμα του ανθρώπινου δυναμικού της Tesla, χωρίς, ωστόσο, να βρίσκει ανταπόκριση.

Τον Σεπτέμβριο, ο Barraza άρχισε να έχει κρίσεις πανικού και αυτή τη στιγμή δέχεται νοσηλευτική φροντίδα για άγχος και διαταραχή μετατραυματικού στρες. Ακόμα, αρνείται να επιστρέψει στην εργασία της, φοβούμενη ότι θα βιώσει ξανά τον ίδιο εφιάλτη, χωρίς να εισακουστούν οι φωνές της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το εργοστάσιο της Tesla Fremont γίνεται… πρωτοσέλιδο. Η αμερικανική εταιρεία καλείται να πληρώσει 137 εκ. δολάρια σε έναν πρώην εργαζόμενο, ο οποίος είχε καταγγείλει ρατσιστική συμπεριφορά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.