«Κράσαρε» το σύστημα της Tesla και «έριξε πόρτα» σε εκατοντάδες ιδιοκτήτες – «Πάρτι» στο Twitter (φώτο)

«Με το SecuriCode δεν μένεις ποτέ εκτός οχήματος. Ξέρετε τι εννοώ;»

«Κράσαρε» το σύστημα της Tesla και «έριξε πόρτα» σε εκατοντάδες ιδιοκτήτες – «Πάρτι» στο Twitter (φώτο)

Η Tesla αδιαμφισβήτητα έχει γίνει γνωστή καθώς έχει τις πιο προηγμένες τεχνολογίες, ποντάροντας, μεταξύ άλλων, στην ψηφιοποίηση της εμπειρίας χρήσης των μοντέλων της.

Μια από τις λειτουργίες της Tesla που έχουν εντυπωσιάσει τους πελάτες της είναι και το κλείδωμα-ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου μέσω κάρτας –τύπου business card- την οποία ακουμπάς στην πλαϊνή κολώνα. Εναλλακτικά, ο χρήστης μπορεί να ξεκλειδώσει το όχημα μέσω του bluetooth του κινητού του, αφού πρώτα κατεβάσει τη σχετική εφαρμογή (app).

Τι γίνεται, όμως, στην περίπτωση που δεν έχεις μαζί σου την κάρτα και η εφαρμογή… κρασάρει; Η απάντηση δεν απαιτεί πολλή σκέψη: Πολύ απλά δεν μπορείς να μπεις στο αυτοκίνητο.

Αυτό το πρόβλημα αντιμετώπισαν πριν από μερικές ημέρες γύρω στους 560 ιδιοκτήτες Tesla μοντέλων, μετά από πρόβλημα που ανέκυψε στο app.

Όπως μετέδωσε το Reuters, αυτή η αλλόκοτη κατάσταση εμφανίστηκε σε δύο κύματα: Στις 11:40 μ.μ. (ώρα Ελλάδας) και αφορούσε 500 κατόχους, και στις 4:20 π.μ., εμποδίζοντας την είσοδο στα αυτοκίνητα 60 ανθρώπων.

Αφού έγινε γνωστό το πρόβλημα, οι άνθρωποι της Tesla προέβησαν στις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυσή του. Η αφορμή, ωστόσο, είχε δοθεί για να ξεσπάσει ένα ξέφρενο πανηγύρι στο Twitter, με πρώτο και καλύτερο τον… ορκισμένο εχθρό του Elon Musk.

Πρόκειται για τον Υπεύθυνο Επικοινωνίας και Προώθησης Προϊόντων για τη Ford Βόρειας Αμερικής, Mike Levine, ο οποίος λατρεύει το Twitter και ακόμα περισσότερο την ανταλλαγή περιπαιχτικών σχολίων με τον ηγέτη της Tesla.

Εξ αφορμής του τελευταίου περιστατικού ο Levine, χτύπησε ξανά μέσω Twitter, αποθεώνοντας το δημοφιλές σύστημα της Ford για είσοδο στο όχημα SecuriCode.

https://twitter.com/mrlevine/status/1462057159835865092

«Με το SecuriCode δεν μένεις ποτέ εκτός οχήματος. Ξέρετε τι εννοώ;», ανέφερε το στέλεχος της εταιρείας σε tweet, προσθέτοντας μάλιστα ένα emoji με… φατσούλα που έχει ξεχυθεί στα γέλια. Και παρόλο που δεν εμπεριείχε το όνομα του Elon Musk ή της Tesla, οι αποδέχτες του tweet είναι ξεκάθαροι.

Σημειώνεται ότι η λειτουργία του SecuriCode έγκειται στην «πληκτρολόγηση» ενός κωδικού στη μεσαία κολώνα πολλών μοντέλων, για το ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου.

Με αυτό τον τρόπο οι ιδιοκτήτες Ford μοντέλων που έχουν πάει σε μια δουλειά και ανησυχούν μήπως χάσουν τα κλειδιά του αυτοκινήτου τους, μπορούν να τα φυλάξουν στο ντουλαπάκι του συνοδηγού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.