ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

14 σούπερκαρ παρκάρουν σε υποβρύχιο γκαράζ!

Πολυτελής βίλα $70 εκατομμυρίων μπορεί να φιλοξενήσει 14 σούπερκαρ σε υποβρύχιο γκαράζ

14 σούπερκαρ παρκάρουν σε υποβρύχιο γκαράζ!

Καθώς οι πλούσιοι γίνονται όλο και πλουσιότεροι, οι κατασκευαστές πολυτελών κατοικιών ψάχνουν νέους τρόπους για να τους καλοπιάσουν, ώστε να ανοίξουν τα βαθιά τους πουγκιά. Η τελευταία μόδα είναι το υποβρύχιο γκαράζ.

Ναι, καλά διαβάσατε, υποβρύχιο γκαράζ! Μετά τους πολυτελείς ουρανοξύστες, όπως αυτόν που κατασκευάζει η Pagani στο Μαϊάμι, μετά τον ειδικό ανελκυστήρα που φέρνει το αυτοκίνητό σου μες στο διαμέρισμα, παροχή που απολαμβάνει ο Lionel Messi, αυτή είναι η πιο πρόσφατη τάση για την υψηλή κοινωνία.

Το ονειρεμένο σπίτι βρίσκεται στο Ντουμπάι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και συγκεκριμένα στο Palm Jumeirah. Ένα αρχιπέλαγος τεχνητών νησιών σε σχήμα φοίνικα, το νούμερο ένα μέρος για την αραβική ελίτ. Εξ ου και το υποβρύχιο γκαράζ.

Ο συνολικός χώρος διαβίωσης εκτείνεται σε τέσσερα επίπεδα και 1.788 τετραγωνικά μέτρα. Διαθέτει πέντε υπνοδωμάτια και εννέα μπάνια χωρισμένα σε δύο διαφορετικές πτέρυγες που συνδέονται με ένα διάδρομο περιφραγμένο σε γυαλί. Προσφέροντας θέα στα δέντρα μπονσάι τόσο μέσα στο αίθριο του αρχοντικού όσο κι έξω, σε τμήματα της ταράτσας που λειτουργούν κι ως πλωτοί κήποι.

Αλλά μιας και διαβάζετε το Drive κι όχι τον Σπιτόγατο, ας επικεντρωθούμε στο υποβρύχιο γκαράζ. Βρίσκεται κάτω από το επίπεδο της θάλασσας και χρειάστηκε μήνες για να κατασκευαστεί.

Δεν είναι ένα απλό γκαράζ, αφού περιλαμβάνει μαρμάρινες επιφάνειες, έργα τέχνης και σίγουρα, πολλά 4τροχα αριστουργήματα. Στο βίντεο που επισυνάπτεται παρελαύνουν μπροστά μας μια Bugatti Chiron Super Sport 300+ του 2022.

Μια Pagani Huayra Carbon Edition του 2012, μια Ferrari LaFerrari Aperta του 2016, μια Lamborghini Sián Roadster του 2021, μια Porsche 918 Martini Edition με το πακέτο Weissach του 2015, το μοναδικό πρωτότυπο Nissan Skyline R34 M-Spec και μια Ferrari 812 Competizione του 2023.

Προσοχή: Τα παραπάνω υπεραυτοκίνητα δεν περιλαμβάνονται στην πώληση, απλώς παραβρέθηκαν εκεί για τις ανάγκες της αγγελίας. Αν και με τιμή αγοράς στα $70 εκατομμύρια (€65 εκατομμύρια), θα περιμέναμε κάποιες εξωτικές κατασκευές στο υποβρύχιο γκαράζ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θυμίζουμε ότι πολύ φθηνότερες κατοικίες, όπως αυτή των €12 εκατομμυρίων, περιλαμβάνει κι ένα ολοκαίνουργιο Tesla Cybertruck. Όσο να ‘ναι, περιμέναμε κι εδώ να υπάρχει το κατιτίς. Αν κι όπως λογικά θα επισημάνετε, όποιος έχει να διαθέσει τόσα χρήματα για το νέο του σπιτικό, θα έχει και μερικά εκλεκτά οχήματα στη συλλογή του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.