ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ο πρόεδρος της Nissan Κάρλος Γκοσν σε φυλακή της Ιαπωνίας με κατηγορίες φοροδιαφυγής

Ο πρόεδρος της Nissan Κάρλος Γκοσν σε φυλακή της Ιαπωνίας με κατηγορίες φοροδιαφυγής

Αντιμέτωπος με πολυετή κάθειρξη για κατάχρηση εκατομμυρίων ευρώ βρίσκεται ο πρόεδρος της Nissan.

Αν ευσταθούν οι κατηγορίες που προσάπτουν στον Κάρλος Γκοσν οι Αρχές της Ιαπωνίας για απόκρυψη περίπου 44 εκατ. δολαρίων, κατάχρηση χρημάτων της Nissan και άλλες αξιόποινες φορολογικές παραβάσεις, ο μεγαλύτερος όμιλος στον χώρο του αυτοκινήτου θα δεχθεί ισχυρό πλήγμα.

Ο αποτελεσματικός μάνατζερ στη διαχείριση των κολοσσών της αυτοκινητοβιομηχανίας, μετά τη σύλληψή του στο αεροδρόμιο του Τόκιο, μόλις προσγειώθηκε το ιδιωτικό αεροπλάνο της Nissan, βρίσκεται στη φυλακή της ιαπωνικής πρωτεύουσας. Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, η κράτησή του σε ένα κρύο κελί μπορεί να διαρκέσει και 23 ημέρες.

Η ανατροπή του πιο ισχυρού ανώτατου στελέχους στον χώρο του αυτοκινήτου ξεκίνησε μόλις, μετά από εσωτερικό έλεγχο της Nissan, διαπιστώθηκαν παρατυπίες του Γαλλοβραζιλιάνου μάνατζερ, που έφτασε μέχρι την θέση του προέδρου της ιαπωνικής μάρκας.

Ο Κάρλος Γκοσν έσωσε τις μάρκες Renault, Dacia, Nissan και Mitsubishi από τη χρεοκοπία και δημιούργησε τον μεγαλύτερο όμιλο αυτοκινήτων στον κόσμο, που, με βάση τον όγκο των πωλήσεων, ξεπερνά τα 10 εκατ. οχήματα παγκοσμίως.

Οι εξελίξεις θέτουν υπό αμφισβήτηση το μέλλον της μακρόχρονης συμμαχίας Renault – Nissan – Mitsubishi, η οποία συγκροτήθηκε χάρη στις ενέργειες του Γκοσν.

Μέσω πολύπλοκων διακανονισμών συμμετοχής, η Renault κατέχει 43% στη Nissan, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων ψήφου, ενώ η Nissan κατέχει μερίδιο 15% χωρίς δικαίωμα ψήφου στη Renault.

Η απόφασή του να γίνει επένδυση 4 δισ. ευρώ για να αναπτύξουν η Renault και η Nissan από κοινού μια νέα σειρά αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένου του Nissan Leaf, αποδείχθηκε η πιο έξυπνη κίνησή του για να αντιμετωπιστούν ο γερμανικός όμιλος VW και η Toyota, που έχουν επιταχύνει τις προσπάθειές τους για την παραγωγή αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η «Yomiuri», η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία ημερήσια εφημερίδα της Ιαπωνίας, ανέφερε ότι η εσωτερική έρευνα της Nissan διαπίστωσε πως ο Γκοσν είχε από το 2002 εξασφαλίσει στην αδελφή του ετήσια αμοιβή περίπου 100.000 δολαρίων για έναν ανύπαρκτο συμβουλευτικό ρόλο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Nissan διαπίστωσε ότι η αδελφή του Γκοσν ζει στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, σε ένα πολυτελές διαμέρισμα, το οποίο αγόρασε η ιαπωνική εταιρεία μέσω θυγατρικής στο εξωτερικό. Η Nissan παραχώρησε στον Γκοσν σπίτια στο Τόκιο, στη Νέα Υόρκη, στο Παρίσι, στο Αμστερνταμ και στη Βηρυτό. Ο Γαλλοβραζιλιάνος μάνατζερ αντιμετωπίζει φυλάκιση μέχρι 10 χρόνια, αν καταδικαστεί για φορολογικές παρατυπίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.