ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πώς κατασκευάζεται μια λιμουζίνα – Καρέ-καρέ όλα τα στάδια (βίντεο)

Πώς κατασκευάζεται μια λιμουζίνα – Καρέ-καρέ όλα τα στάδια (βίντεο)

Μπορεί να έχετε μπει σε μια λιμουζίνα, μπορεί και όχι. Αλλά πιθανότατα θα έχετε αναρωτηθεί πώς φτιάχνονται.

H Limoland είναι μια γνωστή αμερικανική εταιρεία κατασκευής λιμουζίνων και θέλησε να δείξει σε βίντεο τον τρόπο κατασκευής του.

Όλα ξεκινούν από ένα απλό αυτοκίνητο. Οι εργαζόμενοι το κόβουν στη μέση με παλινδρομικό πριόνι, αφού πρώτα έχουν αφαιρέσει το εσωτερικό του, μαζί με όλα τα εξαρτήματα. Στη συνέχεια απομακρύνουν το πίσω μέρος και το τοποθετούν ακριβώς στο σημείο όπου θα φτάσει η λιμουζίνα.

Κατόπιν, εισάγουν σιδερένιες ράβδους από χάλυβα στο μπροστινό και στο πίσω μέρος. Μετρούν το μήκος των σιδηροτροχιών για να βεβαιωθούν πως το πλαίσιο είναι τετράγωνο και πως τα δύο μισά βρίσκονται στην σωστή απόσταση μεταξύ τους. Στην συνέχεια, ένας εργαζόμενος τα συγκολλά και μετά τοποθετείται τον σωλήνα του συστήματος μετάδοσης κίνησης της εξάτμισης και τον συγκολλά κι αυτόν. Τοποθετούν το πάτωμα, το οποίο είναι φτιαγμένο από γαλβανισμένο χάλυβα και το συγκολλούν. Μετά βάζουν τις ράγες της οροφής. Βάζουν και τις ράγες τις οροφής και μετά έναν κάθετο πλευρικό στύλο σε κάθε μεριά. Μπαίνει η οροφή από γαλβανισμένο ατσάλι και μετά το μπαρ στο εσωτερικό της λιμουζίνας.

Ακολουθεί το εξωτερικό πλαίσιο του αμαξώματος και μετά βάφεται το εξωτερικό μέρος με τρεις στρώσεις χρώματος και άλλες δύο στρώσεις προστατευτικής επικάλυψης. Μόλις στεγνώσει, μπαίνουν τα παράθυρα κι ένας άλλος εργαζόμενος ψεκάζει με ειδικό τσιμέντο στην οροφή της λιμουζίνας, για να μπει το βινύλιο. Το κολλά και κόβει ότι περισσεύει. Μετά, μπαίνουν τα δερμάτινα καθίσματα και συνδέονται όλα τα ηλεκτρικά συστήματα. Προστίθεται και η οθόνη τηλεόρασης, μπαίνει το χαλί και ελέγχεται το σύστημα φωτισμού ντίσκο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέσα σε μόλις 21 ημέρες, ένα απλό αυτοκίνητο μετατρέπεται σε μια πολυτελή λιμουζίνα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.