Το νέο MINI John Cooper Works GP , ταχύτερο και ισχυρότερο σε 3.000 «αντιτύπα» (φωτο)

Το νέο MINI John Cooper Works GP , ταχύτερο και ισχυρότερο σε 3.000 «αντιτύπα» (φωτο)

Το 2020 θα κυκλοφορήσει η νέα έκδοση του μικρού σπορ αυτοκινήτου της Βρετανικής premium μάρκας. Όταν η συντομογραφία ‘GP’ συνδυαστεί με μοντέλο ΜΙΝΙ, τότε ο ενθουσιασμός των φίλων της Βρετανικής πολυτελούς μάρκας γίνεται πιο έντονος. Και επειδή το ‘John Cooper Works’ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ‘τίτλου’, δημιουργείται άμεσα η προσδοκία για ένα πολύ ξεχωριστό μοντέλο.

Θα «φοράει» τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα με 220 kW/300 hp. Η αγωνιστική τεχνολογία John Cooper Works υπόσχεται μία νέα διάσταση επιδόσεων και διασκεδαστικής οδήγησης.

Την επόμενη χρονιά θα δούμε το νέο MINI John Cooper Works GP, έτοιμο να κατακτήσει τους δρόμους όλου του κόσμου. Το λανσάρισμά του στην αγορά θα απαιτήσει επίσης γρήγορες αποφάσεις: το νέο MINI John Cooper Works GP θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό μόλις 3.000 αντιτύπων.

Στο νέο MINI John Cooper Works GP τα σπορ γονίδια MINI έχουν εξελιχθεί με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός ανώτερου αγωνιστικού αυτοκινήτου – στην πραγματικότητα, ενσαρκώνει αυτή την ιδέα στην πιο ακραία μορφή της. Ο προκάτοχός του κατασκευάστηκε σε περιορισμένο αριθμό των 2.000 αντιτύπων, όπως και το MINI Cooper S με John Cooper Works GP Kit που κυκλοφόρησε το 2006. Από τότε και τα δύο έχουν γίνει περιζήτητα συλλεκτικά είδη. Και το νέο μοντέλο αναμένεται με αγωνία αυτή τη στιγμή από τους φίλους των μαρκών MINI και John Cooper Works.

Όποιος έχει την ευκαιρία να καθίσει στο τιμόνι ενός από αυτά τα αποκλειστικά, πανίσχυρα σπορ αυτοκίνητα, μπορεί να προσβλέπει σε μία γνήσια διασκεδαστική οδήγηση και απαράμιλλη οδηγική αίσθηση. Αυτή ήταν η υπόσχεση που δόθηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο του 2017, όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το MINI John Cooper Works GP Concept με άκρως συναισθηματική εμφάνιση. Μεγάλες εμπρός και πίσω ποδιές, μία εντυπωσιακή αεροτομή οροφής και εκτενής χρήση υλικών ελαφρού βάρους δεν άφηναν καμία αμφιβολία για τις σπορ φιλοδοξίες του πρωτοτύπου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η εξέλιξη του νέου MINI John Cooper Works GP για τη μαζική παραγωγή μπαίνει τώρα σε μία κρίσιμη φάση – και συγκεκριμένα στην αγωνιστική πίστα, όπου τις επόμενες εβδομάδες θα δοκιμαστεί ολόκληρο το αυτοκίνητο. Βασισμένη στην τεχνογνωσία ‘John Cooper Works’, η ανάρτηση που εξελίχθηκε ειδικά γι’ αυτό το μοντέλο θα προσαρμοστεί με ακρίβεια στην τεράστια ιπποδύναμη του νέου κινητήρα. Σχεδιασμένα με ακρίβεια αεροδυναμικά χαρακτηριστικά και βελτιστοποιημένο βάρος συνδυάζονται με ανάλογη τεχνολογία κίνησης και ανάρτησης και συνθέτουν ένα βέλτιστο συνολικό πακέτο για συναρπαστικές επιδόσεις.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.