Βίντεο: Αυτός είναι ο πρώτος εξωτερικός αερόσακος σε αυτοκίνητο

Βίντεο: Αυτός είναι ο πρώτος εξωτερικός αερόσακος σε αυτοκίνητο

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση της παθητικής ασφάλειας κάνει η γνωστή εταιρεία ZF. Όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο, η γερμανική φίρμα παρουσιάζει τον πρώτο αερόσακο που μπορεί να τοποθετηθεί στο εξωτερικό πλαϊνό τμήμα του αυτοκίνητου.

Με βάση τα στοιχεία, οι πλευρικές συγκρούσεις είναι από τις πιο επικίνδυνες καθώς σε αυτές οφείλονται πάνω από 700 θάνατοι το χρόνο στους δρόμους της Γερμανίας.

Μειώνει την σοβαρότητα των τραυματισμών

Έτσι, λοιπόν, με τη χρήση αυτού του αερόσακου, η σοβαρότητα των τραυματισμών των επιβαινόντων μπορεί να μειωθεί έως και 40%. Ο εξωτερικός αερόσακος της ZF λειτουργεί επί της ουσίας ενεργητικά και όχι παθητικά και αυτό σημαίνει ότι αναπτύσσεται όταν το σύστημα αντιληφθεί ότι η επίκειται πλευρική σύγκρουση και πριν το όχημα που πλησιάζει ακουμπήσει τις πόρτες του αυτοκινήτου. Αυτό δίνει στο σύστημα ένα εξαιρετικά μικρό χρονικό παράθυρο για να «αποφασίσει» και να πυροδοτήσει τον αερόσακο περίπου 150 χιλιοστά του δευτερολέπτου σύμφωνα με την ZF, όσο περίπου χρειαζόμαστε για να ανοιγοκλείσουμε τα μάτια μας.

Η σωστή λειτουργία του συστήματος επιτυγχάνεται μέσω αλγόριθμου που έχει αναπτύξει η γερμανική εταιρία, ο οποίος αξιοποιεί τα «μάτια» του αυτοκινήτου (radar, lidar και κάμερες).

Το αποτέλεσμα της χρήσης του αερόσακου, που έχει όγκο 280 έως 400 λίτρα ανάλογα με το αυτοκίνητο, μειώνει την «διείσδυση» του οχήματος που συγκρούεται στα πλευρά του αυτοκινήτου έως και 30% σε σχέση αφήνοντας έτσι πολύ περισσότερο ζωτικό χώρο στους επιβαίνοντες. Μένει να δούμε αν η εν λόγω εφαρμογή θα περάσει στην παραγωγή μέσω των κατασκευαστών αυτοκινήτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.