ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σε δημοπρασία η Ferrari 312T που οδήγησε ο Νίκι Λάουντα το 1975 – Το ποσό που αναμένεται να πουληθεί (φώτο)

Σε δημοπρασία η Ferrari 312T που οδήγησε ο Νίκι Λάουντα το 1975 – Το ποσό που αναμένεται να πουληθεί (φώτο)

Αν σκέφτεστε να προσθέσετε μια Ferrari F1 που να έχει οδηγηθεί από θρυλικούς οδηγούς στην συλλογή σας, τότε αυτή είναι η χρονιά σας!

Στο Pebble Beach Concours d’Elegance φέτος, η Gooding & Company θα προσφέρει ένα θρυλικό κομμάτι στην ιστορία της Formula 1, την Ferrari 312T του 1975 που οδήγησε ο αείμνηστος Νίκι Λάουντα για να κερδίσει το πρωτάθλημα εκείνου του έτους. Ο οίκος δήλωσε ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που μια Ferrari 312T προσφέρεται σε δημοπρασία.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο με αριθμό πλαισίου 022, όπως και οι υπόλοιπες 312T, είχε έναν κινητήρα flat-12 και ένα κιβώτιο ταχυτήτων εγκάρσια τοποθετημένο. Mε αυτό το μοντέλο, ο Νίκι Λάουντα κέρδισε το πρώτου του παγκόσμιο πρωτάθλημα, το γαλλικό Grand Prix και κατέλαβε την δεύτερη και τρίτη θέση στους ολλανδικούς και γερμανικούς αγώνες αντίστοιχα.

Από τη στιγμή που σταμάτησε τους αγώνες, αυτή η Ferrari πήγε σε διάφορους συλλέκτες. Ο πωλητής είναι ένας συλλέκτης από τις ΗΠΑ, που απέκτησε το αυτοκίνητο το 2008, και το έδωσε για μια πλήρη αποκατάσταση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ιστορική αυτή Ferrari, η οποία θα βρεθεί στη δημοπρασία Gooding & Co. Pebble Beach τον Αύγουστο, θα είναι πιθανώς ένα από τα πιο περιζήτητα αυτοκίνητα στο ετήσιο αυτοκινητιστικό γεγονός. Ο οίκος δημοπρασιών αναμένει να πουληθεί από 6 έως 8 εκατομμύρια δολάρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.