Ανακαλούνται 500.000 αυτοκίνητα της Volvo

Ανακαλούνται 500.000 αυτοκίνητα της Volvo

Η Volvo εξέδωσε ανακοίνωση για ανάκληση πάνω από 500.000 οχημάτων της, παγκοσμίως, λόγω κινδύνου πυρκαγιάς στον κινητήρα.

Ο κατασκευαστής είπε ότι ένα πλαστικό τμήμα του κινητήρα έχει υποστεί, σε σπάνιες περιπτώσεις, παραμόρφωση ακόμα και λιώσιμο, με αποτέλεσμα πιθανή πυρκαγιά στον κινητήρα. Τα επηρεαζόμενα μοντέλα έχουν τετρακύλινδρους πετρελαιοκινητήρες και είναι εκδόσεις 2014-2019 των ακόλουθων αυτοκινήτων: S80, S60, V70, XC70, S60 Cross Country, V60, XC60, V60 Cross Country, S90, V90, V40 και V40 Cross Country.

Ένας εκπρόσωπος είπε ότι μέχρι στιγμής έχουν υπάρξει μόνο «μερικές» πυρκαγιές, χωρίς αναφορές τραυματισμών.

Έχουν αποσταλεί επιστολές στους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που έχουν πληγεί. Οι οδηγοί έχουν λάβει επιβεβαίωση ότι είναι ασφαλές να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το όχημά τους αλλά η Volvo δήλωσε ότι θα πρέπει να γνωρίζουν το πιθανό πρόβλημα και τα «συμπτώματα» στο αυτοκίνητο, συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης ισχύος, και θα πρέπει να δίνουν προσοχή εάν ανάψει η προειδοποιητική λυχνία του κινητήρα.

Ο κατασκευαστής σχεδιάζει να επικοινωνήσει ξανά με τους ιδιοκτήτες για να τους ειδοποιήσει, όταν θα καταστεί διαθέσιμη μια επισκευή για το πρόβλημα.

Σε ανακοίνωση, η Volvo δήλωσε:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αντιμετωπίζουμε πολύ σοβαρά αυτήν την κατάσταση και προσπαθούμε να φέρουμε εις πέρας μια λύση για τα αυτοκίνητα. Αναλαμβάνουμε την πλήρη ευθύνη να διασφαλίσουμε τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας των αυτοκινήτων μας. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να γίνει αυτή η ενέργεια χωρίς περιττές δυσχέρειες για τους πελάτες μας και ζητούμε συγνώμη για την ταλαιπωρία που προκαλείται και είμαστε ευγνώμονες για τη συνεργασία των πελατών μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.