Πρεμιέρα σήμερα της νέας αγωνιστικής BMW για ιδιώτες οδηγούς στην πίστα του Nürburgring

Πρεμιέρα σήμερα της νέας αγωνιστικής BMW για ιδιώτες οδηγούς στην πίστα του Nürburgring

Τα μελλοντικά της αγωνιστικά προγράμματα για ιδιώτες παρουσίασε η BMW M Motorsport. Το βασικό μοντέλο της που προορίζεται για αγώνες με προσιτό κόστος και club racing, είναι βασισμένο στην BMW M2 Competition και θα κάνει το ντεμπούτο της σήμερα στις 3 Αυγούστου στο περίφημο Nordschleife του Nürburgring στα πλαίσια του Γερμανικού Πρωταθλήματος Αντοχής VLN.

Το αυτοκίνητο θα οδηγήσουν ο οδηγός της BMW Motorsport Junior, Ολλανδός, Beitske Visser, και ο τεχνικός δοκιμών και εξέλιξης της BMW M GmbH και επιτυχημένος επίσης αγωνιζόμενος στο BMW Sports Trophy για πολλά χρόνια, Γερμανός Jörg Weidinger.

Το βασικό μοντέλο της που θα το βλέπουμε στους αγώνες έχει κατανάλωση μικτού κύκλου 10.0–9.8 λίτρα/100 χλμ. και εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 227–224 γρ./χλμ.

Το αυτοκίνητο θα υποστηρίξει στον 6ωρο αγώνα, με δικά του χρώματα παραλλαγής, η ίδια η BMW Motorsport. Στόχος είναι να δοκιμαστεί σκληρά στις ακραίες συνθήκες ενός αγώνα αντοχής στην πιο απαιτητική πίστα του κόσμου, ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένο για να αντιμετωπίσει αγωνιστικά προγράμματα στα χέρια ιδιωτών την επόμενη χρονιά.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, τα πρώτα αγωνιστικά θα παραδοθούν στους πελάτες το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Ο αγώνας στο Nordschleife αποτελεί το επόμενο βήμα σε μία εντατική φάση δοκιμών. Το νέο αγωνιστικό έχει ήδη ολοκληρώσει με επιτυχία δοκιμές στην πίστα Miramas στη Γαλλία και στο Portimão της Πορτογαλίας τις τελευταίες εβδομάδες και πριν από μερικούς μήνες αντίστοιχα. H entry-level αγωνιστική M2 θα είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις, Racing και Clubsport, ώστε να προσελκύσει περισσότερους ερασιτέχνες αγωνιζόμενους από την προκάτοχό της, BMW M240i Racing. Μία ειδική έκδοση για λισάνς κατηγορίας B θα χρησιμοποιηθεί στο Nordschleife στα πλαίσια του πρωταθλήματος VLN.

Στόχος εξέλιξης ήταν η δημιουργία ενός αυτοκινήτου ευκολοδήγητου για όλους, σε συνδυασμό με κορυφαία τεχνική ποιότητα και μέγιστη ασφάλεια.

Το αγωνιστικό αυτοκίνητο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολυάριθμες κατηγορίες του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.